
Infusie van lavendel, szechuan en zuring
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Bereiding
Voor de geoxideerd-kersenbladlavendelinfusie: Verhit 1 liter water tot 80 °C in een pan en voeg 5 gram geoxideerde kersenbladeren en 5 gram lavendeltakken met blad toe. Laat het 5 minuten infuseren met het deksel erop. Span een passeerdoek boven een maatbeker en passeer de geoxideerd-kersenblad- lavendelinfusie.
Voor de groene-aardbeisiroop: Verwijder de kroontjes van 500 gram groene aardbeien. Mix de groene aardbeien in een keukenmachine tot pulp. Schep de groene-aardbeienpulp in een vacuümzak samen met 500 gram kristalsuiker. Vacumeer en masseer het aardbei- suikermengsel tot de suiker goed is vermengd met de pulp. Bewaar 12 uur op 30 °C in een warmtekast.
Druk de groene-aardbeienpulp met een pollepel door een puntzeef. Leg een passeerdoek in een puntzeef boven een maatbeker en passeer nogmaals de groeneaardbeiensiroop.
Voor de szechuanazijn: Mix 1 gram verse groene szechuanpeper met 50 ml wittewijnazijn 30 seconden in een blender op de hoogste stand. Giet de szechuanazijn in een vacuümzak, vacumeer en bewaar 12 uur op 30 °C.
Span een passeerdoek boven een maatbeker en passeer de szechuanazijn.
Voor de groene-aardbei-szechuanshrub: Mix 100 ml groene-aardbeisiroop met 50 ml szechuanazijn.
Voor het rodeklaverzuring-perensap: Mix 2 gram rode klaverzuring en 200 ml perensap 30 seconden in een blender op de hoogste stand. Span een passeerdoek boven een maatbeker en passeer het rodeklaverzuring-perensap.
Voor het bottelen: Voeg alle componenten (650 ml geoxideerd-kersenbladlavendelinfusie, 200 ml rodeklaverzuringperensap en 150 ml groene-aardbeiszechuanshrub) samen in een beugelfles en bewaar in de koelkast.
Voor het serveren: Schenk 150 milliliter gekoelde lavendel, szechuan, zuring in een klein wijnglas.
Plant
€ 59,99