Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Camembert met geroosterde balsamicodruiven

Camembert met geroosterde balsamicodruiven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Je kunt natuurlijk wat kaasjes kopen en er een borrelplank mee vullen, maar met dit recept maak je je kaasplank nét iets specialer. Precies wat je wilt met kerst, toch?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Je kunt natuurlijk wat kaasjes kopen en er een borrelplank mee vullen, maar met dit recept maak je je kaasplank nét iets specialer. Precies wat je wilt met kerst, toch?
Wijntip van wijnkenner Sjoerd Kist
Bij de camembert met geroosterde balsamicodruiven past een volle, fruitige rode wijn juist heel goed. Denk aan een Pinot Noir, vooral uit Bourgogne of een koelere regio zoals Oregon. Deze wijn heeft genoeg frisheid en zachte tannines om de zoetheid van de druiven en het romige karakter van de camembert te ondersteunen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de rode druiven in een ovenschaal. Doe de balsamicoazijn, de olijfolie, de rietsuiker en de tijm erbij. Bestrooi met zout en peper. Meng alles goed met elkaar, zodat de druiven goed met alle ingrediënten bedekt zijn. Bak ca. 25 minuten in de oven, totdat de druiven een beetje openpoffen en ze bruin kleuren.

  2. Bekleed intussen een ovenschaaltje of bakplaat met bakpapier. Leg de camembert erop en bestrijk met een kwastje de boven- en onder kant met olijfolie. Zet de camembert de laatste 10 minuten van de baktijd van de druiven in de oven en bak ca. 10 minuten mee, totdat de kaas zachter is geworden en je de randen van de kaas wat kunt induwen.

  3. Leg de camembert voorzichtig op een borrelplank. Verdeel de geroosterde druiven over de camembert. Besprenkel met wat van het sap uit de ovenschaal, bestrooi met de gehakte walnoten en eventueel wat takjes rozemarijn.

Per portie: 172 kcal | 7 g koolhydraten | 7 g eiwit | 13 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!