
Camembert met geroosterde balsamicodruiven
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de rode druiven in een ovenschaal. Doe de balsamicoazijn, de olijfolie, de rietsuiker en de tijm erbij. Bestrooi met zout en peper. Meng alles goed met elkaar, zodat de druiven goed met alle ingrediënten bedekt zijn. Bak ca. 25 minuten in de oven, totdat de druiven een beetje openpoffen en ze bruin kleuren.
Bekleed intussen een ovenschaaltje of bakplaat met bakpapier. Leg de camembert erop en bestrijk met een kwastje de boven- en onder kant met olijfolie. Zet de camembert de laatste 10 minuten van de baktijd van de druiven in de oven en bak ca. 10 minuten mee, totdat de kaas zachter is geworden en je de randen van de kaas wat kunt induwen.
Leg de camembert voorzichtig op een borrelplank. Verdeel de geroosterde druiven over de camembert. Besprenkel met wat van het sap uit de ovenschaal, bestrooi met de gehakte walnoten en eventueel wat takjes rozemarijn.