
Langzaam gegaarde savooiekool met citroen-tomaatboter en knoflookyoghurt
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Prak de boter, de tomatenpuree, de citroen, de pul biber, het komijnzaad, zout en peper door elkaar. Afgedekt in de koelkast blijft de citroen-tomaatboter een week goed.
Snijd de savooiekool door de kern in 6-8 partjes. Verdeel de helft van de boter over de bodem van een grote ovenschaal en leg de kool erop.
Wrijf met je handen de rest van de boter uit over de kool en tussen de bladeren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Schenk het water in de ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.
Bak ca. 35 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog ca. 15 minuten, tot de kool is gekaramelliseerd.
Roer intussen de yoghurt, de knoflook, het grootste deel van de dille, zout en peper door elkaar.
Lepel het bakvocht over elk koolpartje, bestrooi met de rest van de dille, extra pul biber en amandelschaafsel. Serveer de kool met de knoflookyoghurt en gekookte rijst.