Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pan met groene savooiekool en yoghurt

Langzaam gegaarde savooiekool met citroen-tomaatboter en knoflookyoghurt

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Geniet van de rijke smaken van deze langzaam gegaarde savooiekool, perfect in balans met frisse citroen-tomaatboter en romige knoflookyoghurt. Een heerlijk comfortgerecht met een verrassende twist!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Geniet van de rijke smaken van deze langzaam gegaarde savooiekool, perfect in balans met frisse citroen-tomaatboter en romige knoflookyoghurt. Een heerlijk comfortgerecht met een verrassende twist!

Bereiding

  1. Prak de boter, de tomatenpuree, de citroen, de pul biber, het komijnzaad, zout en peper door elkaar. Afgedekt in de koelkast blijft de citroen-tomaatboter een week goed.

  2. Snijd de savooiekool door de kern in 6-8 partjes. Verdeel de helft van de boter over de bodem van een grote ovenschaal en leg de kool erop.

  3. Wrijf met je handen de rest van de boter uit over de kool en tussen de bladeren.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Schenk het water in de ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.

  5. Bak ca. 35 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog ca. 15 minuten, tot de kool is gekaramelliseerd.

  6. Roer intussen de yoghurt, de knoflook, het grootste deel van de dille, zout en peper door elkaar.

  7. Lepel het bakvocht over elk koolpartje, bestrooi met de rest van de dille, extra pul biber en amandelschaafsel. Serveer de kool met de knoflookyoghurt en gekookte rijst.

Per portie: 195 kcal | 5 g koolhydraten | 4 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anjum Anand Fotografie: Sam Stowell Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Jane Hornby

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!