
Chocoladescones met miso en zwarte sesam
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng in een grote kom de droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, de baksoda en een snuf zout. Zet de blokrasp in de kom en rasp de boter op de grove kant.
Meng luchtig met je handen tot het uit kleine kruimels bestaat. Maak een holte in het midden.
Prak in een kleine kom de miso door de honing. Schenk de karnemelk erbij en roer glad.
Schenk dit midden in het bloemmengsel. Roer eerst met een spatel door en gebruik daarna je handen. Maak er een rommelige bal van.
Leg de bal op het aanrecht, druk plat en vorm er een rechthoek van. Bestrooi met één derde van het zwarte sesamzaad en één derde van de chocolade.
Snijd in de breedte doormidden en leg de plak bovenop de andere. Druk aan. Herhaal dit (sesam, choco, snijden, erop leggen en aandrukken) nog twee keer. Zo creëer je laagjes die de scones luchtiger maken.
Vorm van het deeg een ronde plak die in het mandje van de airfryer past. Hij zal zo’n 5 tot 6 cm hoog zijn.
Verwarm de airfryer voor tot 180°C. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier. Leg de scone erop en kerf met een kartelmes in alsof je zes taartpunten snijdt.
Bestrijk de bovenkant van de scone met wat karnemelk en bestrooi met de rietsuiker. Bak de scone 10 minuten op 180°C (gebruik single flow, als je airfryer die optie heeft).
Open daarna de lade en bestrijk weer met wat karnemelk. Bestrooi met zwarte en witte sesamzaad en bak nog 5 minuten, of tot het witte sesamzaad net kleur begint te krijgen.
Open de lade van de airfryer helemaal en laat de scone 10 minuten rusten. Haal de scone uit de airfryer en snijd in 6 stukken.
De airfryerbijbel
€ 34,99