Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Tortilla's met kip

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Chocolade, wie houdt er nu niet van. Maar wist je dat je er veel meer mee kunt doen dan zo los opeten, als saus gebruiken of er een chocomousse van maken? Wij delen hier ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen!

Lees verder na de advertentie

Ultieme chocolade-combinaties

Chocolade is altijd een goed idee – maar heb je wel eens geëxperimenteerd met onverwachte smaakcombinaties? Van hartig tot kruidig en van fruitig tot bloemig: deze verrassende recepten laten je chocolade op een heel nieuwe manier beleven. Zo kun je altijd wat met je overgebleven chocolade (als die er al is..) en aan de slag met deze ultieme chocolade-combinaties!

Recepten ultieme chocolade-combinaties

Bekijk de recepten hieronder en duik lekker de keuken in om erachter te komen wat jouw favoriete chocolade-combinatie is!

Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade (beeld uitgeverij)

Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade

Thaise crispy roti’s of pannenkoekjes zijn crunchy vanbuiten en chewy vanbinnen, en nog verslavender door de gezouten chocolade en een sprenkeling gecondenseerde melk. Een aparte combinatie maar oh zo lekker!

Naar het recept
chocoladecakejes met kardemom en koffie

Chocoladecakejes met kardemom en koffie

Koffie en kardemom is zó’n fantastische combinatie, zeker met chocolade. Dit is een perfecte afsluiter om te geven bij de koffie of thee.

Naar het recept
tortilla kip

Tortilla's met kip in spicy chocolademole

Wist je dat je chocolade ook heel goed in het diner kunt verwerken? Probeer het ens met deze tortilla’s met kip en spicy chocolademole.

Naar het recept
Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs

Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs

De diepe, intense smaak van pure chocolade krijgt een verrassende umami-twist door de miso. In combinatie met de zelfgemaakte karamelsaus en een bolletje roomijs ontstaat een heerlijk dessert waarin zoet, zout en hartig elkaar perfect aanvullen.

Naar het recept
tomatensoep chocolade

Pittige tomatensoep met chocolade

Deze pittige tomatensoep met chocolade is een verrassende smaakcombinatie die je geproefd móét hebben. De pure chocolade geeft de soep een diepe, volle smaak, terwijl de pittigheid zorgt voor een spannende twist. Comfort food met een culinaire knipoog!

Naar het recept

Tip!

Cover voor

Anchopeper-chocoladeroomijs

Deze anchopeper-chocoladeroomijs is romig, rijk en vol van smaak, met een subtiele rokerige warmte van de gedroogde chilipeper. De zachte kick van de ancho maakt dit dessert iets uitdagender dan normaal chocolade-ijs.

Naar het recept
Bakken voor kerst: zwartebonentaart met pure chocolade 1

Zwartebonentaart met pure chocolade, kersen en meringue

Een waanzinnig smeuïge chocolade taart van zwarte bonen? Jazeker. De chocolade, kersen en Italiaanse meringue maken deze bonen heerlijk zoet. Proef zelf maar!

Naar het recept
Bietenbrownies met roomkaasfrosting

Bietenbrownies met roomkaasfrosting

Bieten in de brownies? Ja zeker, niemand zal doorhebben dat je groenten in dit gebakje hebt verstopt!

Naar het recept
Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Deze chocolade-lavacakejes krijgen een verrassende twist met een vleugje zwarte peper, pittige chilijam en frisse bergamotsorbet. Het zachte hart van gesmolten chocolade smelt perfect samen met de kruidige en citrusachtige tonen.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!