Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was voor de sorbet de bergamot en dep hem droog. Rasp de schil eraf. Halveer de bergamot en knijp er het sap uit. Doe de geraspte schil, het sap, de suiker en 300 ml water in een pan en breng aan de kook op laag vuur. Laat rustig koken tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast om ijskoud te laten worden.

  2. Zeef de ijskoude siroop en meng hem met de yoghurt. Giet het mengsel in een ijsmachine* en draai er een smeuïge sorbet van (dit duurt 15-30 minuten, afhankelijk van de ijsmachine). Schep de sorbet in een afsluitbare bak en laat in de vriezer verder opstijven.

  3. Smelt voor de chocolade-lavacakejes 100 g boter en de chocolade au bain-marie in een kom boven heet water. Klop de basterdsuiker er met een handmixer doorheen en vervolgens een voor een de eieren. Zeef de bloem, de nootmuskaat en de peper eroverheen en spatel voorzichtig door. Vet de ovenschaaltjes goed in met boter en verdeel het mengsel over de schaaltjes. Zorg dat je de vormpjes niet tot de rand vult. Bewaar afgedekt in de koelkast of bak direct af.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de lavacakejes ca. 14 minuten in de oven. Komen ze direct uit de koelkast? Bak ze dan 1 minuut langer.

  5. Neem de lavacakejes uit de oven en snijd met een klein, dun mesje langs de rand van het schaaltje. Zet een bordje op het schaaltje en keer voorzichtig om. Til voorzichtig het bakje op en controleer of het cakeje helemaal is losgekomen. Serveer met de chilijam en de bergamotsorbet.

Per portie: 497 kcal | 62 g koolhydraten | 8 g eiwit | 25 g vet

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet
Styling: Femke van Waveren Servies: Bowls and Dishes Locatie: la-tertulia.nu

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)