Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 180°C). Pureer voor de brownies de gekookte rode bieten tot een gladde puree. Klop met een mixer de bietenpuree met de eieren en de suiker in een mengkom tot een homogene massa.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Spatel intussen de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder door het bietenmengsel. Spatel tot slot
    de gesmolten chocolade door het beslag. Schep het beslag in een met boter ingevet, vierkant bakblik (20×20 cm) en strijk glad.
  3. Bak de brownies 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze stevig zijn aan het oppervlak maar nog een beetje fudgy in het
    midden. Haal de brownies uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  4. Klop voor de frosting 100 g boter enkele minuten op tot deze zacht is. Voeg de poedersuiker samen met het rodebietenpoeder toe en klop verder tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de roomkaas toe en spatel deze voorzichtig door het mengsel om de stevigheid te behouden. Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.
  5. Snijd de brownies in 9 stukken en maak af met een flinke lepel roomkaasfrosting, wat vers rood fruit en een beetje poedersuiker.

Per stuk: ca. 370 kcal
7 g eiwit | 18 g vet | 43 g koolhydraten

van Lissa (@lissarottiers)