Bereiding

  1. Rooster de anchopepers in een droge koekenpan en week ze 20-30 minuten in warm water. Laat uitlekken en verwijder de zaadlijsten.
  2. Breek 100 g chocolade in kleine stukjes. Doe ze in een pan en voeg de anchopepers, melk en gecondenseerde melk toe. Zet de pan op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel enigszins afkoelen.
  3. Klop de eidooiers, suiker en agavesiroop in een hittebestendige kom tot de eidooiers licht van kleur worden. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en zet de kom op een pan zachtjes sudderend water. Roer voortdurend, tot het mengsel dik begint te worden; het moet dik genoeg zijn om de bolle kant van een lepel te bedekken. Laat het enigszins afkoelen en roer ongeveer om de 10 minuten. Verwijder daarna de gedroogde chilipepers.
  4. Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Spatel voorzichtig de chocoladecustard erdoor. Doe het mengsel in een ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing. U kunt het ijs ook met de hand maken: doe het mengsel in een diepvriesbak en zet het in de diepvries. Klop het om de 20 minuten, tot het volledig bevroren is. Hak 10 minuten voordat de ijsmachine klaar is of vlak voordat het ijs volledig bevroren is de resterende chocolade in piepkleine stukjes en voeg ze toe.

Foto’s: foodies