Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop in een kommetje het ei en 2 eetlepels van de slagroom tot het goed is gemengd. Meng in een andere komt de Milo, gecondenseerde melk, het zout en 4 eetlepels van de slagroom.
Leg de vellen filodeeg horizontaal voor je neer op een grote plank of schoon werkvlak en snijd ze in het midden in tweeën. Leg ze allemaal op elkaar en leg ze dan opzij, zodat je veel werkruimte hebt.
Pak één vel en leg het voor je neer. Bestrijk het met een bakkwast met een laagje eiroom, pak een tweede vel en leg het op het bestreken vel. Bestrijk dit ook met de eiroom en leg de bestreken kant op de bestreken kant van het eerste vel. Herhaal met het derde, vierde en vijfde vel. Laat als je bij het zesde vel bent de bovenkant onbestreken. Je moet nog zes vellen overhebben.
Schep de helft van de chocoladeroom in het midden van het vierkant en breng de hoeken als een soort envelop naar het midden. Zorg ervoor dat het deeg enigszins overlapt, zodat de roti kan worden gesloten (en de chocoladeroom er niet uit lekt). Het moet ongeveer 15 x 15 cm worden.
Herhaal deze stappen om een tweede roti te maken met de rest van de filovellen en chocoladeroom.
Neem om de roti te bakken een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk 4 eetlepels koolzaadolie in de pan op halfhoog uur. Bak als hij heel heet is de roti 2 minuten per kant of tot er bruine vlekjes ontstaan en druk het vierkant tijdens het bakken naar beneden. Schep met een spatel uit de pan en leg op een snijplank.
Schenk zo nodig meer olie in de pan, bak de tweede roti en leg die ook op de snijplank. Doe een beetje Milo in een zeefje, bestuif de pannenkoeken ermee en sprenkel er wat gecondenseerde melk over. Snijd beide roti’s in acht stukken en serveer ze heet, direct van de snijplank.