Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cover voor Crudo van dorade en clementine

Crudo van dorade en clementine

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Crudo is een culinair gerecht dat letterlijk "rauw" betekent in het Italiaans. Het verwijst naar gerechten waarin rauwe ingrediënten, meestal vis of zeevruchten, worden geserveerd, welke gegaard worden in het zuur van fruit.

Bereiding

  1. Leg om het vel van de vis te verwijderen de vis met het vel naar beneden op een snijplank en schuif een scherp mes tussen het vel en de vis. Houd met je vrije hand het vel bij het dunste stuk van de vis vast en snijd het vel los van de vis.

  2. Snijd de vis dwars op de draad in dunne plakjes en leg ze in een enkele laag op een schaal. Klop de olie, de clementineschil, het -sap, het citroensap en een snufje zeezout door elkaar. Verdeel de partjes clementine over de vis. Schenk de dressing eroverheen en bestrooi met de minikappertjes en de kiemgroenten. Serveer met geroosterd brood.

* Vind je het lastig om zelf het vel van de vis te verwijderen en de vis in plakjes te snijden? Vraag dan je visboer dit te doen.

Per portie: 209 kcal | 3 g koolhydraten | 20 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Liam Desbois Styling: Jo Harris Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)