Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kardemompeertjes met vanille-ijs en hazelnootcrunch

Kardemompeertjes met vanille-ijs en hazelnootcrunch

In samenwerking met Bowls and Dishes
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de hazelnootcrunch

Benodigdheden

  • bakpapier
Kardemom is een geurige specerij en wordt steeds meer in zowel hartige als zoete gerechten gebruikt. Hij is dan ook de ster in dit gerecht en geeft de peertjes een heerlijke, ietwat pittige smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schil de peren, halveer ze en verwijder het steeltje en het klokhuis. Leg ze met de bolle kant naar boven in een oven schaal. Bestrijk de peertjes met het vanille-extract. Meng de suiker met de kardemom en strooi over de peertjes. Besprenkel met het citroensap en verdeel de blokjes boter erover. Bak in ca. 30 minuten goudbruin in de oven. Neem de schaal uit de oven, draai de peren om, besprenkel met de karamel uit de schaal en bak nog eens ca. 30 minuten.

  2. Doe ondertussen voor de hazelnootcrunch de boter in een kom en wrijf tussen je vingers fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed licht tot losse kruimels. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruimels in ca. 10 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen.

  3. Leg voor serveren een half peertje op ieder bord. Bestrooi met wat hazelnootkruimels en leg er een bol vanille-ijs bij.

Per portie: 462 kcal | 48 g koolhydraten | 6 g eiwit | 28 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)