Kardemompeertjes met vanille-ijs en hazelnootcrunch
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schil de peren, halveer ze en verwijder het steeltje en het klokhuis. Leg ze met de bolle kant naar boven in een oven schaal. Bestrijk de peertjes met het vanille-extract. Meng de suiker met de kardemom en strooi over de peertjes. Besprenkel met het citroensap en verdeel de blokjes boter erover. Bak in ca. 30 minuten goudbruin in de oven. Neem de schaal uit de oven, draai de peren om, besprenkel met de karamel uit de schaal en bak nog eens ca. 30 minuten.
Doe ondertussen voor de hazelnootcrunch de boter in een kom en wrijf tussen je vingers fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed licht tot losse kruimels. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruimels in ca. 10 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen.
Leg voor serveren een half peertje op ieder bord. Bestrooi met wat hazelnootkruimels en leg er een bol vanille-ijs bij.