Lees verder onder de advertentie
Bananenbrood met kardemom en dadelboter
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Vet een cakeblik (ca. 900 ml inhoud) in met kokosvet en bekleed het met een lange strook bakpapier. Smelt 125 g kokosvet in een pan of in de magnetron. Pel de bananen, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn. Klop het gesmolten vet, de eieren, de suiker en 2 el yoghurt erdoorheen
Plet de kardemompeulen en haal de zaadjes eruit. Vermaal de zaadjes in een vijzel. Meng de bloem met het bakpoeder, de gemalen kardemom en een snufje zout in een grote kom. Schenk het bananenmengsel erbij en klop alles door elkaar tot een glad beslag. Schenk het beslag in het cakeblik en bak ca. 1 uur en 10 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat ca. 15 minuten afkoelen in het cakeblik. Stort de cake op
een rooster en laat afkoelen tot lauwwarm.Doe intussen voor de dadelboter alle ingrediënten in een keukenmachine en mix alles glad en romig. Zet de dadelboter tot gebruik in de koelkast. Je kunt de dadelboter tot 5 dagen in de koelkast bewaren.
Snijd de cake in plakken wanneer hij nog een beetje warm is. Serveer met de dadelboter en een schepje kokosyoghurt.
Lees verder onder de advertentie