Bananenpannenkoeken met havermout
Eenvoudig
29 minuten bereidingstijd29 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Mix in een grote mengkom het havermeel, kaneel en bakpoeder.
Haal de bananen uit de schil en prak ze met een vork in een andere kom of op een snijplank. Voeg aan de geprakte bananen de sojamelk en vanille-extract toe en mix het goed door.
Giet het bananenmengsel in de kom met havermeel en roer het met een garde of pannenlikker tot een dik pannenkoekbeslag.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg een beetje plantaardige olie toe. Als de olie heet is, zet het vuur dan laag en schep een deel van het beslag in de pan. Maak met een lepel 2-3 mooie pannenkoekjes in de pan.
Bak de pannenkoeken 2 minuten aan de ene kant, draai dan om en bak nog 1-2 minuten aan de andere kant. Herhaal dit tot al het beslag op is. Je zou er ongeveer 12 pannenkoeken van moeten kunnen maken.
Serveer de pannenkoeken daarna meteen met je favoriete toppings of vries ze tot wel 2 maanden in!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Een voedzaam ontbijt
Een goed ontbijt legt de basis voor een sterke start van de dag. Zo kun je je beter concentreren, heb je meer energie en een betere weerstand. Maar wist je dat 72.000 kinderen in Nederland zonder ontbijt naar school gaan? Dat zijn dagelijks 1 à 2 kinderen per klas. Om nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren is De Ontbijtweek in het leven geroepen. Alpro (bekend van de plantaardige zuivel) sluit hierbij aan aan en doneert tijdens de 22e editie sojadrink aan 1.500 basisscholen. Daarnaast delen ze heerlijke recepten om met een voedzaam ontbijt de dag te starten, bijvoorbeeld dit recept!