Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Noga-pistacheroomijs

Noga-pistacheroomijs

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Pistache is een heerlijke noot die perfect te gebruiken is in zoete gerechten. Bijvoorbeeld in combinatie met noga zoals in deze heerlijke ijsjes! Een superfeestelijk dessert om te serveren.

Bereiding

  1. Klop in een staande mixer of met een hand mixer de slagroom, de gecondenseerde melk, de vanille en de zeezoutvlokken tot een dikke, stijve massa die in pieken blijft staan.

  2. Spatel de pistachecrème en de stukjes noga erdoorheen en doe het mengsel in een diepvriesbestendige bak. Dek af en zet minimaal 5 uur, maar liever een nacht, in de diepvries.

  3. Schep het ijs in ijshoorntjes, besprenkel met extra pistachecrème en bestrooi met stukjes noga.

Per portie: 1145 kcal | 71 g koolhydraten | 10 g eiwit | 91 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)