Bereiding
Victor Abeln: “De Clover Club cocktail is nou een echte classic. Al aan het einde van de 19de eeuw werd deze cocktail gedronken in het Bellevue-Stratford hotel in Philadelphia, een high end cocktailbar voor de intellectuelen en magnaten van die tijd. Maar, zoals met meer klassiekers, is de Clover club ook weer een tijdje van de radar verdwenen. Pas tijdens de cocktail revival van begin deze eeuw krabbelde hij weer tevoorschijn, en is er zelfs een cocktailbar naar vernoemd. Begrijpelijk wel. Join the club and get lucky, welcome in the Clover Club. Tovert toch meteen een glimlach op je toet? Het oorspronkelijke recept is met frambozensiroop, die kan je makkelijk zelf maken zoals beschreven staat onder ‘siropen’. Maar met verse frambozen en suikersiroop wordt deze cocktail ook lekker.”
- Doe de frambozen in je shaker en muddle ze.
- Voeg de gin, vermout, het citroensap, de siroop en het eiwit toe. Dry shake alles 10 seconden.
- Voeg ijs toe. Shake nogmaals 10-15 seconden.
- Fine strain je drankje in je coupe. Knijp de citroenzest uit over het eiwit.
- Garneer met je mooiste frambozen.
