Bereiding
Victor Abeln: “Passievrucht is zó’n magisch ingrediënt. Bij de creatie van veel cocktails en mocktails ben je op zoek naar de perfecte balans tussen zoet en zuur en een rijpe passievrucht heeft deze balans van nature. Hij smaakt daarnaast tropisch en verrassend, een ware allemansvriend. Er zijn dan ook mixologists die vinden dat het een verboden ingrediënt zou moeten zijn bij cocktailwedstrijden. Want echt alles wordt lekkerder van deze vrucht. In 2018 vond de Deense Søren Bøgh Brier het maar zonde dat zijn zwangere vrouw geen cocktails kon drinken. Daarom bedacht hij deze overheerlijke zoetzure mocktail, waarmee ook gasten die geen alcohol willen een feestelijk drankje hebben.”
- Schep het vruchtvlees uit de 1,5 passievrucht in je shaker en voeg de overige ingrediënten toe. Vul met ijs en shake 10-15 seconden. Fine strain in je coupe.
- Laat de halve passievrucht ter garnering er mooi bovenop drijven.
