Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Cover voor Winterse spruitjessalade met clementinedressing

Winterse spruitjessalade met clementinedressing

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Spruitjes zoals je ze nog niet eerder kende: fijngehakt en met een frisse toevoeging van granaatappel en clementines. Zeker het proberen waard, als je het ons vraagt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Spruitjes zoals je ze nog niet eerder kende: fijngehakt en met een frisse toevoeging van granaatappel en clementines. Zeker het proberen waard, als je het ons vraagt!

Bereiding

  1. Doe de gehakte spruitjes en de boerenkool in een grote kom met een flinke snuf zout. Schenk de olijfolie in een kleine kom of kan en roer de clementineschil, het -sap, de azijn, de honing en de mosterd erdoorheen. Schenk de dressing over de groenten. Kneed alles met je handen tot de dressing goed is verdeeld en laat ca. 15 minuten zachter worden.

  2. Spatel de clementinepartjes en de pijn boompitten door de salade en verdeel over een schaal of kommen. Bestrooi eventueel met granaatappelpitten en serveer.

Per portie: 207 kcal | 10 g koolhydraten | 5 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!