
Gefrituurde dumplings met spitskool
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Hak de spitskool en de champignons zeer fijn in een keukenmachine of met een scherp mes. Verhit 3 el olie in een ruime pan en bak er de kool en champignons ca. 8 minuten in tot ze goed geslonken zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Neem van het vuur en breng op smaak met hoisinsaus, rijstazijn en wat zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg telkens 1 el van de vulling in het midden van een dumplingvel, maak de rand van het deeg vochtig met een natte vinger en vouw het deeg dicht zodat je een soort appel hapje hebt. Vouw nu de twee tegenoverliggende punten naar elkaar en druk strak op elkaar. Vouw het overblijvende puntje deeg juist over de andere kant van de dumpling. Herhaal met alle vulling.
Frituur de dumplings in ca. 4-5 minuten goudbruin en knapperig in een laag olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct met zoete chilisaus.