Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
gefrituurde dumplings spitskool

Gefrituurde dumplings met spitskool

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal stuks
16

Ingrediënten

Deze vegetarische dumplings hebben een ontzettend lekkere bite vanbuiten, terwijl de inhoud heerlijk mals blijft. Probeer deze Aziatische snack nu zelf te maken!

Bereiding

  1. Hak de spitskool en de champignons zeer fijn in een keukenmachine of met een scherp mes. Verhit 3 el olie in een ruime pan en bak er de kool en champignons ca. 8 minuten in tot ze goed geslonken zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Neem van het vuur en breng op smaak met hoisinsaus, rijstazijn en wat zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Leg telkens 1 el van de vulling in het midden van een dumplingvel, maak de rand van het deeg vochtig met een natte vinger en vouw het deeg dicht zodat je een soort appel hapje hebt. Vouw nu de twee tegenoverliggende punten naar elkaar en druk strak op elkaar. Vouw het overblijvende puntje deeg juist over de andere kant van de dumpling. Herhaal met alle vulling.

  3. Frituur de dumplings in ca. 4-5 minuten goudbruin en knapperig in een laag olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct met zoete chilisaus.

Per stuk: 62 kcal | 9 g koolhydraten | 1 g eiwit | 2 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)