Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Chili-shepherd’s pie

Chili-shepherd’s pie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

un jij een portie bonen wel waarderen? Probeer dan ook eens dit recept voor een pittige Shepherd's pie met chili.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de winterpeen en de bleekselderij in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak het gehakt er goudbruin in. Voeg de ui, de wortel en de bleekselderij toe en zet het vuur wat lager. Fruit het geheel nog ca. 5 minuten.

  2. Voeg de Mexicaanse kruidenmix, de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Blus af met de tomatenblokjes en voeg de bonen toe. Kook nog ca. 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de puree erover en druk met de achterkant van een lepel enigszins glad. Maak met een vork een mooi patroon in de puree. Bak het geheel ca. 45 minuten in de oven, tot de puree een goudbruin korstje heeft. Serveer direct. De chili-shepherd’s pie is lekker met een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla met komkommer en mais.

Per portie: 938 kcal | 120 g koolhydraten | 31 g eiwit | 24 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)