
Shepherd’s pie zit bomvol rijke smaken afgedekt met smeuïge puree met krokant randje. Dat is pas warme winterkost! Met deze recepten maak je de klassieker eenvoudig thuis.
Lees verder na de advertentie
Hou je ook zo van shepherd’s pie? Wij zijn er dol op! Zo dol zelfs dat we meerdere heerlijke recepten maakten, met én zonder vlees. Maar voordat we deze met je delen, vertellen we je eerst wat meer over het gerecht en hoe het verschilt van cottage pie.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Shepherd’s pie of cottage pie?
Je ziet de ovenschotel veelvuldig op de kaart staan bij Engelse en Ierse pubs, ook wel als cottage pie. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Een echte Britse shepherd’s pie maak je met lamsgehakt en cottage pie met rundvlees. Lastig om het verschil tussen shepherd’s en cottage pie te onthouden? Zeker niet! It is all in the name… shepherd is namelijk Engels voor schapenhoeder.

Cottage pie
Wist je dat? Als je deze cottage pie met lamsgehakt maakt, heet hij shepherd’s pie.
Shepherd’s pie recepten
Wij zijn dol op deze warme winterkost, alleen al door de prachtige smaken en het krokante korstje. Niet voor niets prijkte een shepherd’s pie ooit op de cover van Foodies. Naast een klassieke variant met stoofvlees zijn er natuurlijk ook vegetarische recepten. Allemaal smaakvol en verwarmend. Wij delen ze met jou! Kun jij kiezen? Wie in ieder geval niet!

Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree
Het langzaam gegaarde stoofvlees maakt dit gerecht tot een heus pronkstuk. De smaken die je proeft bij elke hap zijn onweerstaanbaar. Verwarmend, vullend en lekker, ideaal voor in de winter! Heb je iets te veel gemaakt? Geen zorgen, de volgende dag warm je de restjes gemakkelijk op.

Vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen
Deze vegetarische variant zit boordevol smaak dankzij de witte bonen en savooiekool. Voeg daar een rijke groentebouillon aan toe samen met champignons, lavas en aardappelpuree en stop dit in de oven. Het resultaat? Een fantastische ovenschotel, alleen dan vegetarisch!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Chili-shepherd’s pie
Kun jij die bonen wel waarderen? Probeer dan ook eens dit recept voor een pittige shepherd’s pie met chili.

Shepherd’s pie met zoete aardappel
Klassiek is het misschien niet, maar waarom maak je de ovenschotel niet eens met zoete aardappel? In dit recept maken we er puree mee voor in onze klassieke shepherd’s pie, met schil en al, voor die extra crunch.
Tip: Shepherd’s pie voorbereiden
Je kunt de verschillende variaties van tevoren maken. Bak de pie hiervoor zoals vermeld in het recept, laat hem volledig afkoelen in de ovenschaal en bewaar afgedekt tot twee dagen in de koelkast. Verwarm hem voor gebruik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C), strak afgedekt met aluminiumfolie zodat hij tijdens het verwarmen niet uitdroogt. Je kunt individuele porties ook in de magnetron verwarmen.
Onze tips

Alles over aardappelsoorten: van kruimig tot vastkokend

3x zoete aardappel stamppot: de lekkerste recepten

7x stamppotrecepten met een twist

Aardappelgratin maken: 3x variaties op het klassieke recept

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.