Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Shepherd's pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Shepherd’s pie: recepten met én zonder vlees

Advertentie

Twee variaties op onze grote favoriet shepherds pie. Rijke smaken afgedekt met smeuïge puree met krokant randje. Dat is pas warme winterkost! Met deze recepten maak je de klassieker eenvoudig thuis.

Shepherd’s pie

Deze ovenschotel zie je veelvuldig op de kaart staan bij Engelse en Ierse pubs, ook wel als cottage pie. Wij zijn dol op deze warme winterkost, alleen al door de prachtige smaken en het krokante korstje. Niet voor niets prijkte een Shepherd’s pie op de cover van het foodies januarinummer van vorig jaar. Naast een klassieke variant met stoofvlees maakten we ook een vegetarische pie. Allebei smaakvol en verwarmend. Kun jij kiezen? Wie in ieder geval niet!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip

Je kunt beide variaties van tevoren maken. Bak de pie hiervoor zoals vermeld in het recept, laat hem volledig afkoelen in de ovenschaal en bewaar afgedekt tot twee dagen in de koelkast. Verwarm hem voor gebruik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C), strak afgedekt met aluminiumfolie zodat hij tijdens het verwarmen niet uitdroogt. Je kunt individuele porties ook in de magnetron verwarmen.

Vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen

Deze vegetarische variant zit boordevol smaak dankzij de witte bonen en savooiekool. Voeg daar een rijke groentebouillon aan toe samen met champignons, lavas en aardappelpuree en stop dit in de oven. Het resultaat? Een fantastische ovenschotel, alleen dan vegetarisch!

> naar het recept: vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen

Vega shepherd's pie met savooiekool en witte bonen

Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Het langzaam gegaarde stoofvlees maakt dit gerecht tot een heus pronkstuk. De smaken die je proeft bij elke hap zijn onweerstaanbaar. Verwarmend, vullend en lekker, ideaal voor in de winter! Heb je iets te veel gemaakt? Geen zorgen, de volgende dag warm je de restjes gemakkelijk op.

> naar het recept voor shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Shepherd's pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Lees ook: 5x winterse soep om je aan te verwarmen

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!