Shepherd’s pie

Deze ovenschotel zie je veelvuldig op de kaart staan bij Engelse en Ierse pubs, ook wel als cottage pie. Wij zijn dol op deze warme winterkost, alleen al door de prachtige smaken en het krokante korstje. Dat is dan ook de reden waarom er een shepherd’s pie op de cover van Foodies Warme Winterkost staat. Naast een klassieke variant met stoofvlees maakten we ook een vegetarische pie. Allebei smaakvol en verwarmend. Kun jij kiezen? Wie in ieder geval niet!

Tip

Je kunt beide variaties van tevoren maken. Bak de pie hiervoor zoals vermeld in het recept, laat hem volledig afkoelen in de ovenschaal en bewaar afgedekt tot twee dagen in de koelkast. Verwarm hem voor gebruik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C), strak afgedekt met aluminiumfolie zodat hij tijdens het verwarmen niet uitdroogt. Je kunt individuele porties ook in de magnetron verwarmen.

Vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen

Deze vegetarische variant zit boordevol smaak dankzij de witte bonen en savooiekool. Voeg daar een rijke groentebouillon aan toe samen met champignons, lavas en aardappelpuree en stop dit in de oven. Het resultaat? Een fantastische ovenschotel, alleen dan vegetarisch!

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Personaliseer nu je Samsung producten, zodat ze passen bij jouw stijl

Vega shepherd's pie met savooiekool en witte bonen

> naar het recept voor vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen

Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Het langzaam gegaarde stoofvlees maakt dit gerecht tot een heus pronkstuk. De smaken die je proeft bij elke hap zijn onweerstaanbaar. Verwarmend, vullend en lekker, ideaal voor in de winter! Heb je iets teveel gemaakt? Geen zorgen, de volgende dag warm je de restjes gemakkelijk op.

Shepherd's pie met stoofvlees en pastinaakpuree

> naar het recept voor shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: