Shepherd’s pie
Deze ovenschotel zie je veelvuldig op de kaart staan bij Engelse en Ierse pubs, ook wel als cottage pie. Wij zijn dol op deze warme winterkost, alleen al door de prachtige smaken en het krokante korstje. Niet voor niets prijkte een Shepherd’s pie op de cover van het foodies januarinummer van vorig jaar. Naast een klassieke variant met stoofvlees maakten we ook een vegetarische pie. Allebei smaakvol en verwarmend. Kun jij kiezen? Wie in ieder geval niet!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip
Je kunt beide variaties van tevoren maken. Bak de pie hiervoor zoals vermeld in het recept, laat hem volledig afkoelen in de ovenschaal en bewaar afgedekt tot twee dagen in de koelkast. Verwarm hem voor gebruik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C), strak afgedekt met aluminiumfolie zodat hij tijdens het verwarmen niet uitdroogt. Je kunt individuele porties ook in de magnetron verwarmen.
Vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen
Deze vegetarische variant zit boordevol smaak dankzij de witte bonen en savooiekool. Voeg daar een rijke groentebouillon aan toe samen met champignons, lavas en aardappelpuree en stop dit in de oven. Het resultaat? Een fantastische ovenschotel, alleen dan vegetarisch!
> naar het recept: vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen
Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree
Het langzaam gegaarde stoofvlees maakt dit gerecht tot een heus pronkstuk. De smaken die je proeft bij elke hap zijn onweerstaanbaar. Verwarmend, vullend en lekker, ideaal voor in de winter! Heb je iets te veel gemaakt? Geen zorgen, de volgende dag warm je de restjes gemakkelijk op.
> naar het recept voor shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree