Lees verder onder de advertentie
Shepherd’s pie
Lees verder onder de advertentie
Deze ovenschotel zie je veelvuldig op de kaart staan bij Engelse en Ierse pubs, ook wel als cottage pie. Wij zijn dol op deze warme winterkost, alleen al door de prachtige smaken en het krokante korstje. Niet voor niets prijkte een Shepherd’s pie op de cover van het foodies januarinummer van vorig jaar. Naast een klassieke variant met stoofvlees maakten we ook een vegetarische pie. Allebei smaakvol en verwarmend. Kun jij kiezen? Wie in ieder geval niet!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Tip
Je kunt beide variaties van tevoren maken. Bak de pie hiervoor zoals vermeld in het recept, laat hem volledig afkoelen in de ovenschaal en bewaar afgedekt tot twee dagen in de koelkast. Verwarm hem voor gebruik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C), strak afgedekt met aluminiumfolie zodat hij tijdens het verwarmen niet uitdroogt. Je kunt individuele porties ook in de magnetron verwarmen.
Vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen
Deze vegetarische variant zit boordevol smaak dankzij de witte bonen en savooiekool. Voeg daar een rijke groentebouillon aan toe samen met champignons, lavas en aardappelpuree en stop dit in de oven. Het resultaat? Een fantastische ovenschotel, alleen dan vegetarisch!
> naar het recept: vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen
Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree
Het langzaam gegaarde stoofvlees maakt dit gerecht tot een heus pronkstuk. De smaken die je proeft bij elke hap zijn onweerstaanbaar. Verwarmend, vullend en lekker, ideaal voor in de winter! Heb je iets te veel gemaakt? Geen zorgen, de volgende dag warm je de restjes gemakkelijk op.
> naar het recept voor shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree
Lees ook: 5x winterse soep om je aan te verwarmen
Onze tips
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.
Lees verder onder de advertentie