Vega shepherd’s pie met savooiekool en witte bonen
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook voor de puree de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout.
Verhit intussen 2 el boter in een pan en bak er de champignons ca. 8 minuten in. Voeg de ui toe en bak ca. 5 minuten verder. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut. Voeg al roerend de bouillon toe en breng rustig aan de kook. Voeg de kool en de bonen toe en verwarm even door. Roer de fijngehakte lavas erdoorheen en breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje wittewijnazijn. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper en klop er de boter en de melk doorheen. Breng de puree op smaak met zout en de mierikswortelpasta. Verdeel de puree over het koolmengsel in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met wat paneermeel en bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.