Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Shepherd’s pie met zoete aardappel

Shepherd’s pie met zoete aardappel

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • en 10 minuten wachttijd en 10 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Alice Zaslavsky: "Wat ik nou zo leuk vind aan een zoete aardappel, is de eigenschap om op magische wijze in de schil te stomen en in puree te veranderen – mits hij lang genoeg wordt verhit. In dit recept buiten we deze methode volledig uit, om een prachtige puree te maken als dakje voor onze klassieke shepherd’s pie, met schil en al, voor die extra crunch."

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 45 minuten, of tot ze zacht zijn; sommige zoete aardappels lekken een soort karamel, haast zoals boomsap.

  2. 2. Haal ze uit de oven en laat ze enigszins afkoelen. Snijd de zoete aardappels in stukken (laat de schil eraan, die wordt lekker krokant) en schep om in een kom met de nootmus- kaat, boter en 1 eetlepel van de extra vierge olijfolie. Zet ze even opzij.

  3. 3. Vet een grote braadslede (2,5 liter inhoud) in met olie. Bak intussen de pancetta in een droge, diepe koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Houd de pancetta even apart in een kom. Meng in een andere kom het varkens- en runder- gehakt door elkaar. Giet een eetlepel olie in de koekenpan, voeg het gehaktmengsel toe en druk het aan zodat het een grote hamburger wordt. Laat het gehakt aan één kant in 4 minuten bruin worden, breek het dan in stukjes en bak – al roerend – nog 3 minuten op hoog vuur. Voeg het gehakt toe aan de pancetta in de kom.

  4. 4. Giet de overgebleven olie in de pan. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en worcestersaus toe en fruit dit al roerend

  5. 5. Roer de diepvriesdoperwten erdoor en schep het gehakt- mengsel in de braadslede. Top af met de grove zoeteaard- appelpuree, bestrooi met zoutvlokken en bak 30 minuten in de oven, of tot goudbruin en bubbelend aan de randjes. Ser- veer bestrooid met peterselie en gebakken sjalotjes, en geef er een frisse salade bij.

Alice Zaslavsky. Een ode aan groenten. Uitgeverij Good Cook. Prijs: 40,00 euro.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)