Advertentie
Aardappelgratin
Gratineren is een kooktechniek waarbij de bovenkant van een gerecht wordt voorzien van een korst, meestal is dat kaas. De meest bekende gratin is aardappelgratin, waarbij een ovenschaal wordt gevuld met plakjes aardappel, waar een romige saus overheen gaat en vervolgens vaak een flinke laag (geraspte) kaas. In de oven krijgt de gratin zo een lekker knapperig korstje die bij (bijna) iedereen geliefd is.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ook elke week dit soort heerlijke recepten en handige weetjes:
Recepten
Wil je zelf ook eens aardappels gratineren? Misschien heb je al weleens een klassieke gratin gemaakt, maar wil je een beetje variëren? Dan vind je hier drie lekkere variaties op het klassieke recept.
Kruidige aardappelgratin
Een klassieke gratin maak je net een tikje spannender met wat verse kruiden of specerijen. Deze gratin maak je extra bijzonder met bijvoorbeeld kruidnagel en ook steranijs. Dat wordt gegarandeerd smullen, beloofd!
> naar het recept: kruidige aardappelgratin
Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat
Maak er een Italiaans feestje van met deze variant met zwarte olijven, tomaat en oregano. Je hebt maar zo’n 50 minuten nodig en dit heerlijke gerecht staat al op tafel.
> naar het recept: aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat
Gratin van zoete aardappel met knoflookboter en tijm
Niet alleen de ‘gewone’ pieper kun je gebruiken om te gratineren, ook zoete aardappel werkt heel goed in een smaakvolle gratin. De knoflookboter en tijm geven ‘m extra veel smaak, en dat proef je dan ook.
> naar het recept: zoete aardappelgratin met knoflookboter en tijm
Lees ook:
Onze tips
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
7x de lekkerste gevulde paprika recepten
7x de lekkerste recepten met paprika
Vegan favorieten: dessert recepten
Pizzarette recepten: zo maak je zelf mini pizza’s
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?