Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kruidige aardappelgratin

3x aardappelgratin recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Aardappelgratin is zo'n typische all-time favourite. In elke Franse bistro staat 'ie wel op het menu, en met kerst komt het gerecht ook vaak op tafel. Wil je ook aan de slag? Wij verzamelden drie lekkere recepten.

Aardappelgratin

Gratineren is een kooktechniek waarbij de bovenkant van een gerecht wordt voorzien van een korst, meestal is dat kaas. De meest bekende gratin is aardappelgratin, waarbij een ovenschaal wordt gevuld met plakjes aardappel, waar een romige saus overheen gaat en vervolgens vaak een flinke laag (geraspte) kaas. In de oven krijgt de gratin zo een lekker knapperig korstje die bij (bijna) iedereen geliefd is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ook elke week dit soort heerlijke recepten en handige weetjes:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten

Wil je zelf ook eens aardappels gratineren? Misschien heb je al weleens een klassieke gratin gemaakt, maar wil je een beetje variëren? Dan vind je hier drie lekkere variaties op het klassieke recept.

Kruidige aardappelgratin

Een klassieke gratin maak je net een tikje spannender met wat verse kruiden of specerijen. Deze gratin maak je extra bijzonder met bijvoorbeeld kruidnagel en ook steranijs. Dat wordt gegarandeerd smullen, beloofd!

> naar het recept: kruidige aardappelgratin

Kruidige aardappelgratin

Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat

Maak er een Italiaans feestje van met deze variant met zwarte olijven, tomaat en oregano. Je hebt maar zo’n 50 minuten nodig en dit heerlijke gerecht staat al op tafel.

> naar het recept: aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat

Gratin van zoete aardappel met knoflookboter en tijm

Niet alleen de ‘gewone’ pieper kun je gebruiken om te gratineren, ook zoete aardappel werkt heel goed in een smaakvolle gratin. De knoflookboter en tijm geven ‘m extra veel smaak, en dat proef je dan ook.

> naar het recept: zoete aardappelgratin met knoflookboter en tijm

Zoete-aardappelgratin met knoflookboter en tijm

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!