Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pompoengratin met Gorgonzola en salie

Gratin met Gorgonzola

In samenwerking met Gorgonzola AOP

Advertentie

De Italiaanse kaas Gorgonzola ken je vast wel want het is de perfecte smaakmaker in je salade, door je pasta of op de borrelplank. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt maken? Geef bijvoorbeeld je gratin eens een twist door romige Gorgonzola toe te voegen!

Gratin met Gorgonzola

Gratineren is een kooktechniek waarbij je met kaas de bovenkant van een ovenschotel voorziet van een heerlijk knapperig korstje. Maar hoe maak je een gratin nog lekkerder? Door de Italiaanse kaas Gorgonzola eraan toe te voegen natuurlijk! Dit maakt het geheel lekker romig, zoetig én een tikkeltje scherp. Gorgonzola smaakt namelijk licht pikant dankzij de blauwaders maar is over het algemeen wat zachter en aangenamer dan andere blauwschimmelkazen. Dit maakt de kaas heel geschikt om mee te koken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gratin met Gorgonzola, pompoen en salie

Deze ovenschotel smaakt nóg lekkerder doordat je ‘m gratineert met kaas. En je raadt het waarschijnlijk al; daar gebruiken we Gorgonzola voor. Dit is het comfortfood van je dromen. In het recept gebruiken we Gorgonzola Dulce. Dat is de zachte variant van de kaas, niet alleen qua structuur en vorm maar ook qua smaak. Houd je wel van wat pit? Dan kan je ook Gorgonzola Piccante gebruiken om de pompoen te gratineren. Gorgonzola Piccante smaakt – zoals de naam al doet vermoeden – wat pikanter en pittiger. Beide varianten zijn gewoon in de supermarkt te koop, al kun je ook naar een kaaswinkel.

> naar het recept: pompoengratin met Gorgonzola en salie

Pompoengratin met Gorgonzola en salie

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.

gorgonzolalogo gorgonzola

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!