Advertentie
Gratin met Gorgonzola
Gratineren is een kooktechniek waarbij je met kaas de bovenkant van een ovenschotel voorziet van een heerlijk knapperig korstje. Maar hoe maak je een gratin nog lekkerder? Door de Italiaanse kaas Gorgonzola eraan toe te voegen natuurlijk! Dit maakt het geheel lekker romig, zoetig én een tikkeltje scherp. Gorgonzola smaakt namelijk licht pikant dankzij de blauwaders maar is over het algemeen wat zachter en aangenamer dan andere blauwschimmelkazen. Dit maakt de kaas heel geschikt om mee te koken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gratin met Gorgonzola, pompoen en salie
Deze ovenschotel smaakt nóg lekkerder doordat je ‘m gratineert met kaas. En je raadt het waarschijnlijk al; daar gebruiken we Gorgonzola voor. Dit is het comfortfood van je dromen. In het recept gebruiken we Gorgonzola Dulce. Dat is de zachte variant van de kaas, niet alleen qua structuur en vorm maar ook qua smaak. Houd je wel van wat pit? Dan kan je ook Gorgonzola Piccante gebruiken om de pompoen te gratineren. Gorgonzola Piccante smaakt – zoals de naam al doet vermoeden – wat pikanter en pittiger. Beide varianten zijn gewoon in de supermarkt te koop, al kun je ook naar een kaaswinkel.
> naar het recept: pompoengratin met Gorgonzola en salie
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.
Lees ook:
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Wat is Gorgonzola en wat kun je ermee?
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
7x de lekkerste ovenschotel recepten
Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven
Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven
Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.