Bereiding

Lekker romig en dankzij de Gorgonzola ook iets zoetig én een tikkeltje scherp. Deze pompoengratin met Gorgonzola en salie is hét comfortfood van je dromen.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verwarm de slagroom in een pannetje tot dampend heet maar laat hem niet koken. Hak intussen de helft van de salieblaadjes fijn. Neem de room van het vuur en voeg 200 g Gorgonzola en de gehakte salie toe. Laat de Gorgonzola rustig smelten in de room. Maak intussen de pompoen schoon en snijd hem in dunne plakjes (ca. ½ cm).
  2. Pureer de roomsaus fijn met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper. Wentel de plakjes pompoen in de roomsaus. Rangschik de plakjes pompoen in een ovenschaal strak op elkaar. Giet de overgebleven saus eroverheen.
  3. Verdeel de overige Gorgonzola, de overige salieblaadjes en de pompoenpitten over de gratin. Bak het geheel ca. 45 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Laat kort afkoelen en serveer.

Per portie: ca. 528 kcal
18 g eiwit | 42 g vet | 19 g koolhydraten

Receptuur en foto’s: Willem van Santen