Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Pompoengratin met Gorgonzola en salie

Pompoengratin met Gorgonzola en salie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verwarm de slagroom in een pannetje tot dampend heet maar laat hem niet koken. Hak intussen de helft van de salieblaadjes fijn. Neem de room van het vuur en voeg 200 g Gorgonzola en de gehakte salie toe. Laat de Gorgonzola rustig smelten in de room. Maak intussen de pompoen schoon en snijd hem in dunne plakjes (ca. ½ cm).

  2. Pureer de roomsaus fijn met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper. Wentel de plakjes pompoen in de roomsaus. Rangschik de plakjes pompoen in een ovenschaal strak op elkaar. Giet de overgebleven saus eroverheen.

  3. Verdeel de overige Gorgonzola, de overige salieblaadjes en de pompoenpitten over de gratin. Bak het geheel ca. 45 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Laat kort afkoelen en serveer.

Per portie: 528 kcal | 19 g koolhydraten | 18 g eiwit | 42 g vet

comfortfood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)