Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Zoete-aardappelgratin met knoflookboter en tijm

Zoete-aardappelgratin met knoflookboter en tijm

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de zoete aardappels grondig met warm water en wrijf ze droog. Snijd de aardappels in dikke plakken. Leg de aardappel in een pan en schenk er de melk overheen. Verkruimel het bouillonblokje erover. Breng het geheel op laag vuur aan de kook en kook ca. 20 minuten. Roer regelmatig door.*

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Meng de maïzena met ca. 4 el koud water. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn het maïzenamengsel al roerend toe aan de melk. Kook ca. 1 minuut op laag vuur.

  3. Schenk de aardappels met de melk in een ovenschaal en schik eventueel de aardappelplakjes netjes. Gratineer het geheel 30-40 minuten in de oven tot een mooi bruin korstje ontstaat. Was de tijm en schud hem goed droog. Ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook en de helft van de tijm met de boter.

  4. Neem de gratin uit de oven en serveer direct. Schep aan tafel de knoflookboter erop en bestrooi met de overige tijm.

Per portie: 616 kcal | 92 g koolhydraten | 13 g eiwit | 20 g vet

comfort food. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)