Bereiding

Kruidig, romig en lichtzoet, deze schaal gaat leeg! Een ovenschotel vol met zoete-aardappelgratin met knoflookboter en tijm is de ultieme comfort food. 

  1. Was de zoete aardappels grondig met warm water en wrijf ze droog. Snijd de aardappels in dikke plakken. Leg de aardappel in een pan en schenk er de melk overheen. Verkruimel het bouillonblokje erover. Breng het geheel op laag vuur aan de kook en kook ca. 20 minuten. Roer regelmatig door.*
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Meng de maïzena met ca. 4 el koud water. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn het maïzenamengsel al roerend toe aan de melk. Kook ca. 1 minuut op laag vuur.
  3. Schenk de aardappels met de melk in een ovenschaal en schik eventueel de aardappelplakjes netjes. Gratineer het geheel 30-40 minuten in de oven tot een mooi bruin korstje ontstaat. Was de tijm en schud hem goed droog. Ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook en de helft van de tijm met de boter.
  4. Neem de gratin uit de oven en serveer direct. Schep aan tafel de knoflookboter erop en bestrooi met de overige tijm.

*Roer de aardappels regelmatig door om te voorkomen dat ze aan de bodem plakken.

Per portie: ca. 616 kcal
13 g eiwit | 20 g vet | 92 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay | Foodstyling & receptuur: Willem van Santen | Styling: Willemijn van der Kamp