Zoete-aardappelgratin met knoflookboter en tijm
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de zoete aardappels grondig met warm water en wrijf ze droog. Snijd de aardappels in dikke plakken. Leg de aardappel in een pan en schenk er de melk overheen. Verkruimel het bouillonblokje erover. Breng het geheel op laag vuur aan de kook en kook ca. 20 minuten. Roer regelmatig door.*
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Meng de maïzena met ca. 4 el koud water. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn het maïzenamengsel al roerend toe aan de melk. Kook ca. 1 minuut op laag vuur.
Schenk de aardappels met de melk in een ovenschaal en schik eventueel de aardappelplakjes netjes. Gratineer het geheel 30-40 minuten in de oven tot een mooi bruin korstje ontstaat. Was de tijm en schud hem goed droog. Ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook en de helft van de tijm met de boter.
Neem de gratin uit de oven en serveer direct. Schep aan tafel de knoflookboter erop en bestrooi met de overige tijm.