Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Cottage pie

Cottage pie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd hem in kleine stukjes. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Verhit een pan en bak er de spekblokjes in. Voeg de ui en de wortel toe en bak ze glazig. Voeg het rundergehakt toe en rul het gehakt. Doe de ketchup, de laurierblaadjes, het paneermeel en de peterselie erbij en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. 2. Schil de aardappels en kook ze in water met zout in ca. 25 minuten gaar. Vet een ovenschaal in en doe het gehaktmengsel erin. Was de tomaten, snijd ze in plakken en leg ze dakpansgewijs op het gehaktmengsel.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Giet de aardappels af en stamp ze fijn met 2 el boter en de melk. Breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat. Doe de puree in de ovenschaal en strijk hem glad. Teken met een vork lijntjes in de puree. Bak de pie ca. 45 minuten in de oven.

Per portie: 647 kcal | 42 g koolhydraten | 26 g eiwit | 41 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)