Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
tips voor stoofvlees maken

Stoofvlees

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wil je zelf stoofvlees maken? Volg dan de stappen van dit recept op voor botermals vlees dat uit elkaar valt. Wees niet bang dat het niet zo lekker wordt als bij je oma thuis, wij hebben de ultieme stoofvlees tips voor je verzameld zodat haast niet kan mislukken.

Bereiding

  1. Hak de wortel, de ui, de bleekselderij en de peterselie fijn. Fruit de wortel, ui, bleekselderij en peterselie in een flinke scheut olie in een braadpan.

  2. Voeg de riblap toe en bak hem ca. 3 minuten per kant op hoog vuur aan. Blus af met een half glas rode wijn en laat de wijn enkele minuten verdampen.

  3. Voeg de gepelde tomaten, een snufje zout en een klontje boter toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel op het laagste vuur een halve dag of langer pruttelen. Roer af en toe (om het uur) de saus van de bodem los. Laat het geheel pruttelen tot het vlees zacht is en je het met een houten spatel uit elkaar kunt duwen. Serveer het stoofvlees met de saus. Gebruik resterende saus eventueel als pastasaus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)