Stoofvlees
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Hak de wortel, de ui, de bleekselderij en de peterselie fijn. Fruit de wortel, ui, bleekselderij en peterselie in een flinke scheut olie in een braadpan.
Voeg de riblap toe en bak hem ca. 3 minuten per kant op hoog vuur aan. Blus af met een half glas rode wijn en laat de wijn enkele minuten verdampen.
Voeg de gepelde tomaten, een snufje zout en een klontje boter toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel op het laagste vuur een halve dag of langer pruttelen. Roer af en toe (om het uur) de saus van de bodem los. Laat het geheel pruttelen tot het vlees zacht is en je het met een houten spatel uit elkaar kunt duwen. Serveer het stoofvlees met de saus. Gebruik resterende saus eventueel als pastasaus.