Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Makkelijk choco-ijs met amandelcrunch

Makkelijk choco-ijs met amandelcrunch

In samenwerking met Côte d'Or.
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
12

Ingrediënten

Voor de amandelcrunch

Benodigdheden

  • vershoudfolie
Chocolade-ijs gemaakt van de heerlijke chocolade van Côte d’Or, dat moet je toch gewoon geprobeerd hebben? De amandelcrunch geeft dit dessert een heerlijke bite.
Côte d’Or
Al meer dan 140 jaar verwent Côte d’Or chocoladeliefhebbers. Alles begon in 1883, toen Charles Neuhaus, meester-chocolatier, het merk Côte d’Or creëerde en hiermee verwees naar de Goudkust, het huidige Ghana dat een deel van de cacaobonen aanvoerde. Sindsdien is het verhaal van de prille chocoladetablet uitgegroeid tot een saga met ruim 100 producten en smaken. Côte d’Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de boter met de macadamianoten in een koekenpan en rooster de noten goudbruin. Meng in een ruime kom de gecondenseerde melk met de gesmolten chocolade en het cacaopoeder.

  2. Klop de slagroom in een andere kom lobbig met het zout en de vanillesuiker. Spatel de room in twee delen door het chocolademengsel en meng voorzichtig tot een homogeen mengsel. Schenk in een cakeblik of andere vorm.

  3. Hak voor de amandelcrunch de melkchocolade en meng met het zeezout en de amandelen. Strooi dit mengsel over het ijs, dek af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

  4. Schep een bolletje ijs op een bordje en serveer eventueel met een dot room en een wafel.

Per portie: 466 kcal | 35 g koolhydraten | 7 g eiwit | 33 g vet

Receptuur: Willem van Santen en Lotus van Overveldt Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser Keramiek: Corinne van Baast

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)