Makkelijk choco-ijs met amandelcrunch
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de boter met de macadamianoten in een koekenpan en rooster de noten goudbruin. Meng in een ruime kom de gecondenseerde melk met de gesmolten chocolade en het cacaopoeder.
Klop de slagroom in een andere kom lobbig met het zout en de vanillesuiker. Spatel de room in twee delen door het chocolademengsel en meng voorzichtig tot een homogeen mengsel. Schenk in een cakeblik of andere vorm.
Hak voor de amandelcrunch de melkchocolade en meng met het zeezout en de amandelen. Strooi dit mengsel over het ijs, dek af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
Schep een bolletje ijs op een bordje en serveer eventueel met een dot room en een wafel.