Semifreddokrans met chocolade en whiskylikeur
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Bereiding
Doe de eidooiers, de koffie en de suiker in een grote kom en klop met een handmixer dik en luchtig.
Klop de eiwitten in een andere kom met een schone handmixer licht en schuimig. Klop het eiwitschuim kort door het eidooiermengsel.
Schenk de slagroom en de likeur in een kom en klop lobbig. Schenk het eimengsel beetje bij beetje bij de slagroom en spatel met een grote metalen lepel door elkaar, tot alles gelijkmatig gemengd is.
Vet een tulbandvorm in met olie en schenk het semifreddomengsel erin. Sla voorzichtig met de vorm op je werkblad om luchtbellen te verwijderen. Zet een nacht tot een maand in de diepvries.
Dompel om te serveren de onderkant van de vorm in ca. 20 seconden in heet water om de semifreddo los te maken. Stort de semifreddo op een bord en verwijder de vorm.
Schenk de gesmolten chocolade over de bovenkant van de semifreddo en laat hem langs de zijkanten druppelen. Laat ca. 5 minuten ontdooien, snijd in plakken en serveer. Stapel overgebleven plakken semifreddo op met een velletje bakpapier ertussen op in een luchtdichte bak en bewaar tot een week in de diepvries.