Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Semifreddokrans met chocolade en whiskylikeur

Semifreddokrans met chocolade en whiskylikeur

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • tulbandvorm (2 l inhoud)
Een supermooi dessert voor de feestdagen! De whisky is een heerlijke toevoegen en geeft deze krans een lekkere twist. Hiermee maak je gegarandeerd indruk tijdens het kerstdiner.

Bereiding

  1. Doe de eidooiers, de koffie en de suiker in een grote kom en klop met een handmixer dik en luchtig.

  2. Klop de eiwitten in een andere kom met een schone handmixer licht en schuimig. Klop het eiwitschuim kort door het eidooiermengsel.

  3. Schenk de slagroom en de likeur in een kom en klop lobbig. Schenk het eimengsel beetje bij beetje bij de slagroom en spatel met een grote metalen lepel door elkaar, tot alles gelijkmatig gemengd is.

  4. Vet een tulbandvorm in met olie en schenk het semifreddomengsel erin. Sla voorzichtig met de vorm op je werkblad om luchtbellen te verwijderen. Zet een nacht tot een maand in de diepvries.

  5. Dompel om te serveren de onderkant van de vorm in ca. 20 seconden in heet water om de semifreddo los te maken. Stort de semifreddo op een bord en verwijder de vorm.

  6. Schenk de gesmolten chocolade over de bovenkant van de semifreddo en laat hem langs de zijkanten druppelen. Laat ca. 5 minuten ontdooien, snijd in plakken en serveer. Stapel overgebleven plakken semifreddo op met een velletje bakpapier ertussen op in een luchtdichte bak en bewaar tot een week in de diepvries.

Per portie: 314 kcal | 16 g koolhydraten | 4 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Fotografie: Kim Lightbody Styling: Lauren Miller Foodstyling: Hanna Miller

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)