Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Wafels met ananas en daar overheen hazelnootpasta

Wafels met ananas en hazelnootpasta

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Trakteer jezelf op een heerlijk verwenmoment met deze wafels, belegd met zoete ananas en smeuïge hazelnootpasta. Een verrassende combinatie die de perfecte balans biedt tussen fris en romig. Gegarandeerd genieten!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
10

Voor de wafels

Voor de topping

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakspray
  • vershoudfolie
Trakteer jezelf op een heerlijk verwenmoment met deze wafels, belegd met zoete ananas en smeuïge hazelnootpasta. Een verrassende combinatie die de perfecte balans biedt tussen fris en romig. Gegarandeerd genieten!

Bereiding

  1. Smelt voor de wafels de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm.

  2. Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan tot het begint te schuimen. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter door de melk.

  3. Meng in een ruime kom de bloem met de fijne kristalsuiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.

  4. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer. Leg er een ananasschijf op, sluit het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.

  5. Bak de rest van het beslag met de ananasschijven op dezelfde manier. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

  6. Verwarm intussen de hazelnootpasta au bain-marie, totdat het vloeibaar is. Besprenkel de wafels voor serveren met de hazelnootpasta.

Per stuk: 360 kcal | 46 g koolhydraten | 6 g eiwit | 16 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Variatietip
Op zoek naar nog meer toppings voor je wafels? Bekijk hier onze favorieten en beleg zoveel wafels als je kunt!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!