
Wafels met ananas en hazelnootpasta
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt voor de wafels de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm.
Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan tot het begint te schuimen. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter door de melk.
Meng in een ruime kom de bloem met de fijne kristalsuiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.
Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer. Leg er een ananasschijf op, sluit het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.
Bak de rest van het beslag met de ananasschijven op dezelfde manier. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Verwarm intussen de hazelnootpasta au bain-marie, totdat het vloeibaar is. Besprenkel de wafels voor serveren met de hazelnootpasta.