Crispy noodle visburgertjes
Eenvoudig
18 minuten bereidingstijd18 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breek het nestje mihoen boven een kom. Giet er een laagje kokend water op en laat 3 minuten wellen. Giet de noedels af, knijp ze goed uit en doe ze terug in de kom.
Hak het grootste deel van de koriander fijn op je plank (houd een paar blaadjes apart als garnering). Hak de vis er in superfijne en wat grovere stukjes door en doe het mengsel met de sesamzaadjes bij de noedels in de kom.
Breek het ei erboven, rasp de helft van de citroenschil erbij, voeg een snuf zeezout en zwarte peper toe, en kneed alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel met vochtige handen in vier porties en maak burgers met een dikte van 2 cm.
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en giet er wanneer hij goed heet is een dun laagje olijfolie in. Bak de viskoekjes 3 tot 4 minuten aan elke kant, of tot ze prachtig goudbruin en gaar zijn, en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maal de abrikozen en harissa in een blender fijn met de helft van het citroensap en 60 ml kokend water, voeg naar smaak peper en zout toe en verdeel de saus over twee bordjes. Leg de crispy viskoekjes erop en strooi de resterende korianderblaadjes erover. Serveer met partjes citroen om uit te knijpen.