Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Steak tartare

Steak tartare

In samenwerking met Lindenhoff
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes.

Bereiding

  1. Snijd het vlees met een scherp mes eerst in dunne reepjes. Snijd de reepjes vervolgens in kleine blokjes. Voor een fijnere tartaar hak je er nog enkele malen met het mes doorheen. Gebruik nooit een foodprocessor om tartaar te maken.

  2. Breng het vlees op smaak met worcestersaus, mierikswortel, mosterd, zout en versgemalen peper. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten apart te serveren zodat je ze pas op het bord mengt.

  3. Verdeel het vlees over 4 ronde uitsteekvormen of garneerringen, druk licht aan en verwijder de vorm. Maak een kuiltje in het midden van iedere steak tartare en leg daar een eidooier op. Verdeel de sjalot, de kapperappeltjes, de kervel en extra mosterd rondom het vlees. Serveer er knapperig brood bij.

Foto’s & Receptuur & foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)