Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
wat is kervel en wat kun je ermee

Wat is kervel en wat kun je ermee?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Je gerecht afmaken met verse kruiden doe je waarschijnlijk regelmatig, maar er zijn flink wat heerlijke smaakmakers die we te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn dit juist dé ingrediënten die jouw gerecht een verrassende twist kunnen geven. Vandaag vertellen we je alles over kervel. Want wat is kervel en wat maak je er allemaal mee?

Wat is kervel?

Even je gerecht afmaken met een beetje groen is altijd een goed idee. Vandaag laten we je graag kennismaken met een minder bekende smaakmaker: kervel. Want wat is het eigenlijk? Misschien verraadt zijn vorm het al een beetje, maar het is een kruid dat verwant is aan peterselie. Kervel groeit aan plant die in mei en juni in bloei staat. Je kunt het kruid echter het hele jaar door verkrijgen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je het?

Je vindt het zowel in gedroogde vorm in het kruidenschap als in ingevroren vorm in de diepvries. Vers is het lastiger te verkrijgen. Je kunt een kijkje nemen bij de groenteboer, biologische supermarkt of het kruid online bestellen. Heb je een moestuintje? Probeer hem volgend jaar dan eens zelf te kweken.

Hoe smaakt het?

Nu we je vraag ‘Wat is kervel?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe dit lekkers smaakt. De geur van dit kruid is lichtzoet en als je hem proeft, valt de zoete, anijsachtige smaak direct op. Je kunt hem heel veelzijdig gebruiken, maar daar vertellen we je straks meer over.

Hoe kan je het vervangen?

Kun je geen kervel vinden? Vervang hem dan door verse peterselie. De smaak van je gerecht zal dan natuurlijk wel iets veranderen.

Hoe moet je kervel bewaren?

Gebruik je verse kervel altijd zo vers mogelijk, dan is hij het lekkerst. Heb je nog wat over? Bewaar het dan in wat vershoudfolie in de koelkast en eet de rest binnen enkele dagen op.

Wat kun je er allemaal mee?

Kervel is de finishing touch voor je gerechten, maar komt ook helemaal tot zijn recht in verschillende soepen. Je gebruikt het ook vaak rauw, bijvoorbeeld in salades, als garnering of in verschillende voorgerechten.

Recepten met kervel:

Benieuwd geworden en trek gekregen? Probeer deze recepten dan eens:

Versekruidenmousseline met gepocheerd ei en geroosterde bospeen

Versekruidenmousseline met gepocheerd ei en geroosterde bospeen

Eerlijk is eerlijk, het gepocheerde ei vinden we stiekem het lekkerste aan dit recept, al mag de kervel natuurlijk niet ontbreken.

Naar het recept
doperwtensoep met kervel

Doperwtensoep met kervel

Zeker in het voorjaar is deze soep erg lekker door de frisse smaken. Daarnaast is het ook nog eens een vitaminebommetje door alle groenten die erin gaan!

Naar het recept
Cover voor

Gegrilde courgette met spaghetti en crème fraîche

Gegrilde courgette is haast altijd lekker, zeker in combinatie met spaghetti en crème fraîche. Zoek wat verse kruiden uit om erbij te serveren en je maaltijd is compleet.

Naar het recept
6 zomerstamppotje met bonen

Zomerstamppotje met bonen

Stamppot in de zomer? Jazeker! Zelfs op warme dagen smaakt dit recept geweldig. Daarnaast krijg je ook nog eens gemakkelijk een flinke portie groenten binnen.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!