Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Brie-cranberrykrans

Brie-cranberrykrans

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen
10

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Maak deze feestelijke krans met brie en cranberry's voor een heerlijke start van je diner!
Tip
Liever geen brie? Vervang deze dan door bijvoorbeeld camembert of ricotta.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) met een grote bakplaat erin. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snijd er een cirkel van 30 cm Ø uit. Snijd een cirkel van 10 cm Ø in, maar niet door, in de grote cirkel. Snijd 8 driehoeken in vanuit het midden, waarvan je straks de kransvorm kunt maken. Leg de deegcirkel op een vel bakpapier.

  2. Roer de cranberrysaus los en bestrijk de buitenste deegring ermee. Snijd de brie in plakjes van 1 cm dik en leg ze in een rij op de cranberrysaus; houd daarbij een randje van 5 cm vrij. Bestrooi de brie gelijkmatig met de gehakte hazelnoten.

  3. Vouw de buitenste deegrand half over de vulling en bestrijk met wat geklutst ei. Vouw het puntje van elke driehoek over de vulling, bestrijk al het deeg met ei en bestrooi met de gedroogde kruiden. Schuif de krans voorzichtig op de hete bakplaat en bak, 20-25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is en de brie gesmolten. Laat 5-10 minuten afkoelen en bestrooi met kiemgroenten of slablaadjes om te serveren.

Per portie: 185 kcal | 11 g koolhydraten | 5 g eiwit | 13 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)