Brie-cranberrykrans
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) met een grote bakplaat erin. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snijd er een cirkel van 30 cm Ø uit. Snijd een cirkel van 10 cm Ø in, maar niet door, in de grote cirkel. Snijd 8 driehoeken in vanuit het midden, waarvan je straks de kransvorm kunt maken. Leg de deegcirkel op een vel bakpapier.
Roer de cranberrysaus los en bestrijk de buitenste deegring ermee. Snijd de brie in plakjes van 1 cm dik en leg ze in een rij op de cranberrysaus; houd daarbij een randje van 5 cm vrij. Bestrooi de brie gelijkmatig met de gehakte hazelnoten.
Vouw de buitenste deegrand half over de vulling en bestrijk met wat geklutst ei. Vouw het puntje van elke driehoek over de vulling, bestrijk al het deeg met ei en bestrooi met de gedroogde kruiden. Schuif de krans voorzichtig op de hete bakplaat en bak, 20-25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is en de brie gesmolten. Laat 5-10 minuten afkoelen en bestrooi met kiemgroenten of slablaadjes om te serveren.