Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Klassieke scones met clotted cream en jam

Klassieke scones uit de airfryer

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in een echte klassieker bij de thee? Met deze scones haal je de Engelse tearoom gewoon in huis. Licht, luchtig en nét een tikkeltje kruimelig – heerlijk met een klodder clotted cream en een lepel jam.

Lees verder onder de advertentie

Aantal scones
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • ronde steker (5 cm Ø)
  • bakpapier
Zin in een echte klassieker bij de thee? Met deze scones haal je de Engelse tearoom gewoon in huis. Licht, luchtig en nét een tikkeltje kruimelig – heerlijk met een klodder clotted cream en een lepel jam.
Tip
De scones zijn ook lekker met lemoncurd of marmelade.

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer of oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C / airfryer: 180°C). Meng het bakmeel met het bakpoeder en een snufje zout.

  2. Wrijf met je vingertoppen de boter door het mengsel, tot het lijkt op broodkruim. Je kunt dit ook doen in een keukenmachine.

  3. Spatel de suiker erdoorheen. Meng in een kom of kan de vanille met de (karne)melk en meng beetje bij beetje met het bloemmengsel, tot je een zacht deeg hebt.

  4. Bestuif je werkblad met bakmeel en stort het deeg erop. Maak er een bal van en druk platter, tot je een schijf hebt van 4-5 cm dik.

  5. Steek met een steker van 5 cm Ø cirkels uit het deeg – maak steeds opnieuw een schijf van het deeg als je er geen cirkels meer uit kunt steken. Leg ze in het mandje van de airfryer of op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bestrijk de scones met een beetje melk en bak in 14-18 minuten (airfryer) of 17-22 minuten (oven) goudkleurig, gerezen en gaar. Serveer met jam en clotted cream.

  7. In een luchtdichte bak blijven de scones drie dagen goed. Verwarm ze ca. 30 seconden in de magnetron om ze wat zachter te maken.

Per stuk: 153 kcal | 22 g koolhydraten | 3 g eiwit | 6 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Kim Lightbody Styling: Faye Wears Foodstyling: Jessica Ransom

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!