
Klassieke scones uit de airfryer
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de airfryer of oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C / airfryer: 180°C). Meng het bakmeel met het bakpoeder en een snufje zout.
Wrijf met je vingertoppen de boter door het mengsel, tot het lijkt op broodkruim. Je kunt dit ook doen in een keukenmachine.
Spatel de suiker erdoorheen. Meng in een kom of kan de vanille met de (karne)melk en meng beetje bij beetje met het bloemmengsel, tot je een zacht deeg hebt.
Bestuif je werkblad met bakmeel en stort het deeg erop. Maak er een bal van en druk platter, tot je een schijf hebt van 4-5 cm dik.
Steek met een steker van 5 cm Ø cirkels uit het deeg – maak steeds opnieuw een schijf van het deeg als je er geen cirkels meer uit kunt steken. Leg ze in het mandje van de airfryer of op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de scones met een beetje melk en bak in 14-18 minuten (airfryer) of 17-22 minuten (oven) goudkleurig, gerezen en gaar. Serveer met jam en clotted cream.
In een luchtdichte bak blijven de scones drie dagen goed. Verwarm ze ca. 30 seconden in de magnetron om ze wat zachter te maken.