
French toast met crème-fraîche-ijs en aardbeiensiroop
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de aardbeiensiroop de aardbeien met de suiker en laat rustig ontdooien.
Verwarm voor het crème-fraîche-ijs de slagroom met de suiker en het zout in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Roer de crème fraîche los in een kom en roer het slagroommengsel erdoorheen. Dek af en laat minimaal 8 uur afkoelen in de koelkast.
Schenk het crème-fraîchemengsel in een ijsmachine en draai er volgens de instructies van de fabrikant een smeuïg roomijs van. Schep in een diepvriesbakje en dek goed af. Bewaar tot serveren in de vriezer.
Doe de aardbeien in een pannetje en voeg het water en het citroensap toe. Breng rustig aan de kook en laat inkoken tot een heldere siroop. Schenk de siroop door een zeefje en laat afkoelen.
Kluts voor de wentelteefjes de eieren met 25 g suiker en het zout. Roer de melk erdoorheen.
Snijd het briochebrood in ca. 3 cm dikke plakken en wentel ze kort in het beslag. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Smelt 2 el boter in de pan.
Laat de plakken brood kort uitlekken en bak ze ca. 3 minuten per zijde in de pan, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem de wentelteefjes uit de pan en laat ze op een rooster uitlekken. Herhaal voor de overige plakken briochebrood en het beslag.
Strooi 100 g suiker over een plat bord of platte schaal. Wentel de wentelteefjes in de suiker en leg ze weer op het rooster.
Karamelliseer met een gasbrander tot er een krokante korst op zit. Verdeel over borden, schep een bol crème- fraîche-ijs erop en bedruip met wat siroop. Serveer met bosvruchten naar keuze.