Tagliatelle met gebakken camembert
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Snijd de camembert horizontaal doormidden. Leg een helft met de snijzijde naar boven in een ovenschaal (30 cm Ø of 27 x 27 cm). Houd de andere helft apart.
Steek de helft van de plakjes knoflook en de helft van de rozemarijnnaaldjes in de camembert in de bakvorm en besprenkel met ⅓ van de olie. Bak ca. 15 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is en goudkleurig is aan de randjes. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in water met wat zout. Giet af en vang daarbij een kopje van het pastawater op.
Doe de pasta, de slagroom, de spinazie, ⅔ van de parmezaan, zout en peper in de ovenschaal met de camembert en schep om met wat van het pastawater, tot alles is bedekt met saus.
Leg de andere helft van de camembert met de snijzijde naar beneden op de pasta. Prik een paar gaatjes in de korst en steek de rest van de knoflook en de rozemarijn erin. Leg de prosciutto op de pasta, bestrooi met de rest van de parmezaan en besprenkel met de rest van de olie. Bak het geheel nog ca. 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. Serveer direct uit de ovenschaal.