Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Tagliatelle met gebakken camembert

Tagliatelle met gebakken camembert

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
3

Ingrediënten

Dat kaas een eerste levensbehoefte is, bewijst deze pasta met camembert. De romige, aardse smaak van de kaas past goed bij de zoutige prosciutto.
Yvonne:
“Liever vega? Vervang de prosciutto door gekaramelliseerde sjalot en wat extra parmezaan.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Snijd de camembert horizontaal doormidden. Leg een helft met de snijzijde naar boven in een ovenschaal (30 cm Ø of 27 x 27 cm). Houd de andere helft apart.

  2. Steek de helft van de plakjes knoflook en de helft van de rozemarijnnaaldjes in de camembert in de bakvorm en besprenkel met ⅓ van de olie. Bak ca. 15 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is en goudkleurig is aan de randjes. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in water met wat zout. Giet af en vang daarbij een kopje van het pastawater op.

  3. Doe de pasta, de slagroom, de spinazie, ⅔ van de parmezaan, zout en peper in de ovenschaal met de camembert en schep om met wat van het pastawater, tot alles is bedekt met saus.

  4. Leg de andere helft van de camembert met de snijzijde naar beneden op de pasta. Prik een paar gaatjes in de korst en steek de rest van de knoflook en de rozemarijn erin. Leg de prosciutto op de pasta, bestrooi met de rest van de parmezaan en besprenkel met de rest van de olie. Bak het geheel nog ca. 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. Serveer direct uit de ovenschaal.

Per portie: 1041 kcal | 51 g koolhydraten | 39 g eiwit | 75 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Fotografie: Tom Regester Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)