Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Spinazierollade met biet en geitenkaas

Spinazierollade met biet en geitenkaas

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen
10

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak
Deze kleurrijke rollade zit boordevol groente en is een echte eyecatcher op tafel. De geitenkaas geeft dit gerecht een lekker zoetje.
Wijnkenner Sjoerd Kist:
"Zeg je geitenkaas, dan zeg je Sauvignon Blanc. De frisse zuren gaan mooi samen met de romige geitenkaas en de aardse tonen van de biet. Schenk er Sancerre of Pouilly-Fumé bij, dit zijn prachtige Sauvignons!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C) en bekleed een bakplaat met opstaande rand (23 x 32 cm) met bakpapier. Doe de spinazie en het water in een grote, hittebestendige kom en laat in ca. 2 minuten slinken in de magnetron. Controleer de spinazie na elke 30 seconden. Je kunt de spinazie ook met drie keer zoveel water in een pan op middelhoog vuur laten slinken. Laat de spinazie afkoelen, doe hem in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk water eruit. Je kunt de spinazie ook in een vergiet doen en er met de achterkant van een grote lepel zoveel mogelijk water uit drukken.

  2. Doe de spinazie, de eidooiers, de bloem, de gesmolten boter, de melk, zout en peper in een keukenmachine. Maal tot de spinazie is fijngehakt en de ingrediënten goed gemengd zijn.

  3. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het spinaziemengsel tot het egaal is. Schenk het beslag in de bakplaat en strijk heel voorzichtig glad. Bak 12-15 minuten, tot de cake een beetje gerezen is en stevig aanvoelt.

  4. Maak intussen de keukenmachine schoon en doe de rode biet, de geitenkaas, de kruiden, zout en peper erin. Maal tot een puree en doe 3 el van de puree in een spuitzak. Doe de rest in een kom en zet de kom en de spuitzak beide ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  5. Leg een vel bakpapier op je werkblad en stort de spinaziecake erop. Trek het bakpapier dat aan de cake zit er voorzichtig af. Gebruik het bakpapier op je werkblad om de cake van de korte zijde voorzichtig maar strak op te rollen. Laat de rollade opgerold ca. 10 minuten afkoelen, rol hem voorzichtig uit en bestrijk met de bietencrème uit de kom. Rol de cake weer op en leg hem op een serveerschaal of -plank. Spuit toefjes bietencrème op de rollade en bestrooi met extra kruiden. Snijd in plakken en serveer. De rollade is de dag zelf het lekkerst, maar kun je in de koelkast tot 48 uur bewaren.

Per portie: 161 kcal | 6 g koolhydraten | 10 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)