Citroen-sinaasappeltiramisu
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Klop het eiwit tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de suiker in ca. 5 minuten romig. Voeg de mascarpone, het grootste deel van het sinaasappelrasp en het citroenrasp toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel weer ongeveer dezelfde dikte heeft als de mascarpone. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Schil 1 sinaasappel en snijd de partjes tus sen de vliesjes uit. Doe het sinaasappelsap, het citroensap en de Cointreau in een platte schaal. Doop de helft van de lange vingers met de niet gesuikerde kant in het citrussap en leg ze op de bodem van een glas. Vul zo alle glazen met een bodem lange vingers. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glaasjes. Verdeel de sinaasappelpartjes erover.
Doop de andere helft van de lange vingers in het citrussap. Verdeel de andere helft van het mascarponemengsel erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi voor serveren met het achtergehouden sinaasappel- en citroenrasp en maak af met blaadjes munt of citroenmelisse.