Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee gevulde aubergines met daarin pittige tahin en suikerpinda's.

Geroosterde aubergine met pittige tahin en suikerpinda’s

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Een eenvoudig te bereiden gerecht met een verrassende twist: geroosterde aubergine met pittige tahinsaus en knapperige suikerpinda’s.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer
Een eenvoudig te bereiden gerecht met een verrassende twist: geroosterde aubergine met pittige tahinsaus en knapperige suikerpinda’s.
Wat is tahin?
Tahin kan je gerecht net een tikkeltje interessanter maken. Of je het nu gebruikt als dressing, saus of marinade, je kunt er alle kanten mee op. We vertellen je er graag meer over!

Bereiding

  1. Prik de aubergines rondom in met een vork. Leg ze in een enkele laag in het mandje van de airfryer en bespray ze met olie.

  2. Rooster de aubergines 25 minuten op 200°C, draai ze halverwege om met een tang.

  3. Roer de tahin los met 4 eetlepels water en het limoensap. Breng op smaak met wat zout.

  4. Neem de aubergines uit de airfryer en leg ze op een snijplank. Snijd ze een beetje open, maar niet helemaal.

  5. Laat het vocht en de stoom ontsnappen. Pak ze voorzichtig met een spatel en tang op om het vocht eruit te laten lopen. Leg dan elke aubergine op een bord.

  6. Schep de tahin over de aubergine en schenk er wat chili-olie erover. Bestrooi met de gehakte suikerpinda’s en de limoenrasp.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

De airfryerbijbel

€ 34,99
Airfryerbijbel cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!