
Geroosterde aubergine met pittige tahin en suikerpinda’s
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Prik de aubergines rondom in met een vork. Leg ze in een enkele laag in het mandje van de airfryer en bespray ze met olie.
Rooster de aubergines 25 minuten op 200°C, draai ze halverwege om met een tang.
Roer de tahin los met 4 eetlepels water en het limoensap. Breng op smaak met wat zout.
Neem de aubergines uit de airfryer en leg ze op een snijplank. Snijd ze een beetje open, maar niet helemaal.
Laat het vocht en de stoom ontsnappen. Pak ze voorzichtig met een spatel en tang op om het vocht eruit te laten lopen. Leg dan elke aubergine op een bord.
Schep de tahin over de aubergine en schenk er wat chili-olie erover. Bestrooi met de gehakte suikerpinda’s en de limoenrasp.
De airfryerbijbel
€ 34,99