Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kleine flespompoen-wellingtons

Kleine flespompoen-wellingtons

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 55 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het dunne deel van de flespompoen eraf (ca. 15 cm), schil het en snijd het doormidden (bewaar het dikke gedeelte voor soep of een ander recept). Doe de pompoenhelften in een pan met deksel, samen met de boter, het sinaasappelsap, de hele takjes tijm en de bouillon en breng goed op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan en breng op middelhoog vuur rustig aan de kook. Kook 25-30 minuten, tot de pompoen beetgaar is. Giet af en vang hierbij het kookvocht op. Laat afkoelen.

  2. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit in een grote rechthoek van ½ cm dik. Snijd de rechthoek in 4 gelijke stukken (ca. 20×15 cm) – ze moeten groot genoeg zijn om een pompoenhelft op te leggen, met flink wat deeg er nog omheen. Leg de plakken deeg op een schaal en zet in de koelkast.

  3. Bak intussen de champignons in een droge koekenpan op middelhoog vuur 6-8 minuten, tot ze hun vocht hebben losgelaten en bruin worden. Voeg de spinazie toe en bak 1-2 minuten, tot hij is geslonken. Bestrooi met de tijmblaadjes, zout en peper en voeg de walnoten toe. Bak ca. 1 minuut, tot het mengsel gebakken, maar niet aangebrand is. Doe in een kom, verkruimel de blauwe kaas erboven en roer door. Laat afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Neem de deegplakken uit de koelkast en leg er 2 op een bakplaat. Verdeel ⅓ van het champignonmengsel over het deeg en leg op elke een pompoenhelft. Druk het overige champignonmengsel stevig rondom de pompoen, vooral bovenop. Bestrijk het deeg rondom de pompoen met wat geklutst ei en dek de pompoen af met de andere 2 deegplakken. Druk de deegrandjes goed aan, eventueel met een vork. Bestrijk de bovenkanten met de rest van het ei en bak 35-40 minuten, tot het deeg goudkleurig is en de pompoen heet vanbinnen.

  5. Je kunt eventueel 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht met de maizena mengen. Neem de takjes tijm uit het vocht en breng het zachtjes aan de kook. Neem van het vuur en klop het maizenamengsel erdoorheen. Zet de pan terug op het vuur en laat indikken. Lepel de saus voor het serveren over de wellingtons.

Per portie: 1376 kcal | 95 g koolhydraten | 31 g eiwit | 94 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Foto’s: Sean Kalitz Foodstyling: Esther Clark Styling: Jenny Iggleden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)