
Ciabatta met mortadella, burrata en pistachepesto
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel voor de pesto het teentje knoflook en maal met de rest van de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of het hakmolentje van een staafmixer tot het mengsel glad en felgroen is.
Breng de pesto op smaak met zout en zet in de koelkast tot verder gebruik. In de koelkast blijft het tot een week goed.
Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en rooster met de snijvlakken naar boven een paar minuten onder een hete grill, tot ze licht geblakerd zijn. Bestrijk gelijkmatig met de pesto.
Verdeel de mortadella, de burrata, de olijven en de rucola over de onderste helft. Besprenkel met wat olijfolie en leg de bovenste helft erop.
Pak het brood strak in met bakpapier en bind vast met keukengaren. Leg voor het allerbeste resultaat het brood in de koelkast en leg er een snijplank en een paar zware blikken op om het platter te drukken.
Laat minimaal 30 minuten tot een nacht in de koelkast liggen. Snijd in vier stukken en serveer.