Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee broodjes ciabatta op elkaar met mortadella, burrata, rucola, olijven en pistachepesto

Ciabatta met mortadella, burrata en pistachepesto

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze smaakvolle Italiaanse sandwich is een perfecte balans tussen zoute, romige en nootachtige smaken. Ideaal voor een luxe lunch of picknick!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de pesto

Benodigdheden

  • bakpapier
  • keukengaren
Deze smaakvolle Italiaanse sandwich is een perfecte balans tussen zoute, romige en nootachtige smaken. Ideaal voor een luxe lunch of picknick!

Bereiding

  1. Pel voor de pesto het teentje knoflook en maal met de rest van de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of het hakmolentje van een staafmixer tot het mengsel glad en felgroen is.

  2. Breng de pesto op smaak met zout en zet in de koelkast tot verder gebruik. In de koelkast blijft het tot een week goed.

  3. Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en rooster met de snijvlakken naar boven een paar minuten onder een hete grill, tot ze licht geblakerd zijn. Bestrijk gelijkmatig met de pesto.

  4. Verdeel de mortadella, de burrata, de olijven en de rucola over de onderste helft. Besprenkel met wat olijfolie en leg de bovenste helft erop.

  5. Pak het brood strak in met bakpapier en bind vast met keukengaren. Leg voor het allerbeste resultaat het brood in de koelkast en leg er een snijplank en een paar zware blikken op om het platter te drukken.

  6. Laat minimaal 30 minuten tot een nacht in de koelkast liggen. Snijd in vier stukken en serveer.

Per portie: 700 kcal | 36 g koolhydraten | 29 g eiwit | 48 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!