Knolselderij-hazelnootmuffins
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en zet de muffinvormpjes in een muffin bakblik. Roer in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en de rietsuiker door elkaar. Roer in een kleine kom of kan de eieren, de clementineschil, het -sap en de olie door elkaar.
Roer de geraspte knolselderij en de gehakte hazelnoten door het bloemmengsel en roer het eimengsel erdoorheen. Blijf roeren tot alles bijna helemaal gemengd is, maar er nog een paar klontjes bloem in het beslag zitten. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes zodat ze voor ⅔ vol zitten. Bak in 20-25 minuten goudkleurig en gaar; de muffins zijn gaar als een satéprikker schoon uit het midden van de muffins komt. Laat een paar minuten afkoelen in het bakblik, zet de muffins op een rooster en laat helemaal afkoelen.
Zeef voor de frosting de poedersuiker boven een kom en klop de roomkaas, wat van de clementineschil en een beetje van het -sap tot je een dikke frosting hebt. Zet de frosting tot ca. 30 minuten in de koelkast als hij te dun is. Je kunt er ook wat extra poedersuiker in zeven. Spuit of lepel de frosting op de muffins en bestrooi met de geplette hazelnoten. In een luchtdichte doos in de koelkast blijven de muffins drie dagen goed. Laat de muffins op kamertemperatuur komen voor je ze serveert.