
Tiramisuwafels
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt voor de wafels de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm.
Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan tot het begint te schuimen. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter door de melk.
Meng in een ruime kom de bloem met de suiker, het espressopoeder en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.
Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer, sluit het ijzer en bak de wafel goudbruin. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier.
Laat de wafels afkoelen op een rooster. Klop intussen voor de topping de mascarpone los met een scheut slagroom.
Doe voor de espressosiroop de espresso en de suiker in een pannetje. Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
Kook nog ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot de siroop is ingedikt. Laat afkoelen. Spatel een scheutje sirooop door de mascarpone.
Serveer de wafels met een dot mascarponeroom, bestuif met het cacaopoeder en besprenkel met de espressosiroop. Bestrooi eventueel met het amandelschaafsel.