Hele geroosterde bloemkool
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Vul een grote steelpan met deksel waar de bloemkool helemaal in past met minimaal 3 cm water met wat zout. Leg de bloemkool voorzichtig in de pan, leg het deksel erop en kook ca. 3 minuten. Neem uit de pan en laat 5-10 minuten droogstomen. Dep de bloemkool droog met keukenpapier.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Roer de olie, de kruidenmix, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, zout en peper door elkaar. Leg de bloemkool in een diepe braadslee en bestrijk rondom met de kruidenolie. Schenk overige kruidenolie over de bloemkool.
Rooster de bloemkool ca. 20 minuten in de oven. Roer intussen het citroensap, de yoghurt, zout en peper door elkaar. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
Neem de bloemkool uit de oven en schep de olie uit de braadslee eroverheen. Rooster de bloemkool nog 20-30 minuten tot hij goudkleurig is en krokante randjes heeft. Besprenkel met de yoghurtsaus en bestrooi met de peterselie en de granaatappelpitten. Snijd in parten of plakken om te serveren.