Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Arancini met truffel en Grana Padano

Arancini met truffel en Grana Padano

In samenwerking met Grana Padano
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Voor de risotto

Voor de arancini

Dekokendezussen.nl maakten dit heerlijke recept: "Arancini zijn heerlijke, gefrituurde risotto balletjes. Het perfecte recept voor de restjes van de risotto, van bijvoorbeeld jouw kerstdiner. Deze arancini met truffel en Grana Padano zijn vol van smaak en zijn ideaal als borrelhapje of anti pasti."

Bereiding

  1. Maak eerst de groentebouillon en verwarm het in een pannetje.

  2. Pers dan de knoflookteentjes fijn en snipper het uitje. Pak een grote hapjespan/wokpan en verwarm hier de roomboter in. Fruit de fijngesneden ui in de pan totdat deze glazig zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze ongeveer een minuut mee.

  3. Weeg de risotto rijst af en voeg deze toe aan de pan met ui en knoflook. Bak de rijst eerst eventjes mee totdat de rijst een beetje glazig/doorzichtig begint te worden. Voeg dan de witte wijn toe en laat alles koken totdat het vocht bijna weg is. Zodra de rijst de wijn bijna helemaal heeft opgenomen, voeg je een soeplepel bouillon toe. Pas wanneer de rijst deze soeplepel bouillon ook heeft opgenomen, voeg je weer opnieuw een beetje bouillon toe. Dit herhaal je totdat alle bouillon op is. Blijf ondertussen wel door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

  4. Rasp ondertussen de Grana Padano fijn. Zodra de risotto gaar is en de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg je alle geraspte kaas toe. Breng vervolgens de risotto op smaak met de twee eetlepels truffel, een beetje zwarte peper en zout. Roer alles goed door elkaar, zodat de kaas en de kruiden goed mengen.

  5. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de risotto overheen. Op deze manier koelt de risotto sneller af. Je kunt na een uurtje de risotto het beste afdekken met vershoudfolie en het in de koelkast zetten.

  6. Zodra de risotto volledig is afgekoeld, maak je balletjes, ter grootte van een golfballetje, door te draaien. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en vervolgens laten wij de arancini bolletjes minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor zijn ze straks steviger, waardoor je ze makkelijker door het bloem, ei en paneermeel kan halen.

  7. Zet dan ondertussen drie kommetjes klaar. Eentje gevuld met bloem, in de ander klop je de twee eieren los en in de laatste doe je paneermeel.

  8. Giet ook alle zonnebloemolie in een grote pan en verhit deze tot de olie heet genoeg is. Vaak kun je dit zien door een klein beetje paneermeel in de pan te gooien. Als het dan gaat borrelen en er komen bubbeltjes tevoorschijn, dan is het vet warm genoeg. Zet het vuur niet te hoog.

  9. Tijd om de balletjes te rollen. Haal de risotto balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de paneermeel. Als alles goed bedekt is, bak je de arancini mooi goudbruin in de pan. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes.

  10. Serveer de arancini met lekkere truffelmayonaise.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)