Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Rumpsteak met pestobonen

Rumpsteak met pestobonen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Sprenkel de helft van de olie in een ondiepe schaal, bestrooi met flink wat zout en peper en leg de rumpsteak in de schaal. Wrijf de steak in met de olie, zodat hij helemaal bedekt is. Verhit een koekenpan met hoge rand op hoog vuur tot hij heet is en voeg de steak en de rozemarijn toe. Bak de steak 2-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe gaar je hem wil. Leg de steak met een keukentang op een bord. Laat ca. 10 minuten rusten.

  2. Doe de rest van de olie en de knoflook in de pan en draai het vuur middelhoog. Bak ca. 2 minuten tot de knoflook goudkleurig is en voeg de bonen, de cavolo nero, de bouillon en de azijn toe. Breng zachtjes aan de kook en kook 4-5 minuten. Voeg de pesto en het braadvocht van het bord met de steak toe. Snijd de steak tegen de draad in in plakken.

  3. Leg de steak, de pesto en de parmezaan op de bonen.

Per portie: 706 kcal | 21 g koolhydraten | 57 g eiwit | 42 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Brown Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)