Chai – 7 kruiden en honing
Eenvoudig
5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd
5 minuten wachttijd5 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Breng het water aan de kook. Doe de gemberwortel, peperkorrels, kaneelstokjes, het korianderzaad, de kruidnagels, steranijs en honing in een
grote theepot.Schenk het hete water erop en laat de drank 4 minuten trekken. Voeg naar keuze een plakje verse kurkumawortel en nootmuskaatpoeder toe.
Detox water
€ 17,95Chai
De oorsprong van chai bevindt zich in het oude India, waar het dan ook letterlijk ’thee’ betekent, bestaande uit zwarte theebladeren. Deze zwarte theeblaadjes komen van origine uit China. Destijds hebben ze er in India specerijen aan toegevoegd, zoals kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en zwarte peper, om de bitterheid van de zwarte thee wat lekkerder te maken. Zo is de klassieke thee-melange ontstaan!
Met of zonder cafeïne?
Nee, chai is dus geen koffie. Maar het bevat wél cafeïne. Dit komt door de zwarte theebladeren. Deze kruiden bevatten van nature veel cafeïne en dus kan het drinken van een chai-drankje ook zorgen voor een fijne oppepper overdag. Ondanks dat chai niet zoveel cafeïne bevat als gewone koffie, is het toch af te raden om het drankje vlak voor het slapen te drinken. Wil je toch genieten van deze kruidenthee in de avond? Kies dan voor een cafeïnevrije chai-melange.