Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Drie bakjes met speculoos-koffieroomijs waar gesmolten speculoos overheen is gesprenkeld.

Speculoos-koffieroomijs

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Geloof ons, dit recept moet je eens gemaakt hebben! Een zoete lekkernij die onweerstaanbaar lekker is. Perfect als dessert of leuke traktatie op een warme dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Geloof ons, dit recept moet je eens gemaakt hebben! Een zoete lekkernij die onweerstaanbaar lekker is. Perfect als dessert of leuke traktatie op een warme dag.

Bereiding

  1. Smelt de speculoospasta in een hittebestendige kom in intervallen in de magnetron. Laat even afkoelen en houd apart.

  2. Klop de slagroom, de gecondenseerde melk, 5 el van de speculoospasta, de espresso en een snufje zout in een grote kom tot zachte pieken.

  3. Doe het mengsel in een grote diepvriesbestendige bak en swirl de rest van de speculoospasta losjes door de bovenkant. Zet minimaal 3 uur, maar liever een nacht, in de diepvries.

  4. Serveer de bolletjes ijs met extra gesmolten speculoospasta of verkruimelde speculooskoekjes erover.

Per portie: 455 kcal | 24 g koolhydraten | 4 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!